Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

SDU tilknytter amerikansk topforsker

Gregory Clark, en af verdens førende økonomiske historikere, rykker næste år til SDU fra University of California. Ansættelsen muliggøres af en bevilling på 10 mio. kroner fra Danmarks Grundforskningsfond.

Gregory Clark rykker næste år til SDU fra University of California. Foto: SDU

Hvor meget kan et samfund ændre på den sociale mobilitet? Er skandinaviske lande, som det forlyder, bedre til at bryde den sociale arv? Og hvilke faktorer spiller ind på social mobilitet?

Det er spørgsmål, som optager mange af os, og i særdeleshed den skotskfødte professor Gregory Clark, der er en af de førende forskere i verden i forhold til at studere udviklingen af social mobilitet i et historisk perspektiv.

Gregory Clark er uddannet og har forsket på nogle af de mest prestigefyldte universiteter i verden: Cambridge, Harvard, Princeton og Stanford. Han har gennem de sidste 32 år bidraget til at skabe et af verdens stærkeste miljøer indenfor økonomisk historie på University of California, Davis.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: