Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Teolog modtager Videnskabernes Selskab’s sølvmedalje

Anne Katrine de Hemmer Gudme modtager prisen for sin forskning i det gamle testamente

“Anne Katrine de Hemmer Gudme er en yngre, meget lovende, kvindelig forsker, der på ganske kort tid har opbygget en imponerende forskning i Det Gamle Testamente, der er bredt anerkendt både inden- og udenlandsk. Hun fremviser en markant evne til at operere i et krydsfelt mellem discipliner fra både socialvidenskab og humaniora,” sådan begrunder Videnskabernes Selskab sig valg af årets sølvmedalje modtager.

Sølvmedaljen uddeles hvert år til en yngre forsker, der er under 40 år og har udført en fremragende grundvidenskabelig præstation indenfor de seneste fem år.

Prisen stammer fra 1781 og består ud over medaljen af 100.000 kr. og den uddeles skiftevis til en humanistisk/samfundsvidenskabelig og naturvidenskabelig forsker.

Årets modtager fik overrakt prisen i Videnskabernes Selskab torsdag aften.

Udvalget lagde i sin begrundelse for at give årets sølvmedalje til Anne Katrine de Hemmer Gudme vægt på at hun allerede i en meget ung alder har en imponerende forskningskarriere bag sig, og håber i øvrigt at prisen kan bidrage positivt til hendes videre udvikling som forsker.

“Hun udviser en høj grad af selvstændighed i sine tværfaglige tilgange til Det Gamle Testamente, der elegant kombinerer antropologiske, arkæologiske, filologiske og litterære indfaldsvinkler med bibelsk eksegese. Med denne ganske særegne syntese af videnskabelige metoder formår hun at skabe videnskabelige gennembrud, der favner bredt inden for det humanistiske område. Det er os derfor en glæde at indstille Anne Katrine de Hemmer Gudme til Selskabets sølvmedalje.” hedder det videre

Anne Katrine de Hemmer Gudme er involveret i forskningsledelse på højt internationalt plan: Hun er leder af OTSEM-netværket. Et netværk for gammeltestamentlige forskere tilknyttet 16 forskellige universiteter i 8 forskellige nordeuropæiske lande. Hun har siddet i styregruppen for forskningsprojektet ”Ritual and the Emergence of Early Christian Religion: A Socio-Cognitive Analysis”, et projekt der inddrager internationale forskere fra en række forskellige videnskabsgrene. Hun er endvidere formand for forskningsenheden ”Anthropology and the Bible” under the European Association of Biblical Studies.

CV - Anne Katrine de Hemmer Gudme
Anne Katrine de Hemmer Gudme var fra 2013 til juni 2018 professor MSO ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet, hvor hun nu er ansat som lektor.

Hun modtog sin ph.d.-grad i 2011 samme sted for afhandlingen Before the God in This Place for Good Remembrance: A Comparative Analysis of the Aramaic Dedicatory Inscriptions from Mount Gerizim, Beihefte zur Zeitschrift für die Alttestamentliche Wissenschaft 441 (Berlin: De Gruyter 2013).

Hun har endvidere modtaget universitetets guldmedalje (2007) samt et Humboldt Stipendium (2013-14) til forskningsophold ved Universitetet i Göttingen.

Hendes anden monografi, Hospitality in the Hebrew Bible: An Anthropological Analysis of the Role, Function and Literary Use of Hospitality in the Hebrew Bible, er antaget til udgivelse på forlaget Bloomsbury i The Library of Hebrew Bible/Old Testament Studies Series med forventet udgivelsesdato i 2019/20.

 

Forsiden lige nu:

PET har skruet markant op for indsatsen

Den stigende spionagetrussel mod dansk forskning udfordrer både PET og den danske forskningsverden. Derfor har PET skruet op for indsatsen på området, forklarer Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Nyt millionstyrket partnerskab sætter jagten ind på CO2-fangst

Men 201 millioner kroner og en lang række institutter, universiteter og virksomheder i ryggen skal det nye partnerskab INNO-CCUS for alvor sætte skub i den grønne mission om at fange, lagre og anvende CO2 for at nå de danske klimamål.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.