Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Tre stærke forskningsprofiler bliver professorer på ITU

IT-Universitetet i København har udnævnt tre nye professorer i datalogi pr. 1. oktober

Thore Husfeldt (tv.), Yvonne Dittrich og Carsten Schürmann (th.) er udnævnt som professorer på IT-Universitetet i København. Foto: ITU

Carsten Schürmann, Yvonne Dittrich og Thore Husfeldt,  er udnævnt som professorer på IT-Universitetet i København. 

Det skriver ITU i en pressemeddelelse

Alle tre kommer fra tidligere stillinger som lektorer på ITU og er fra 1. oktober 2019 udnævnt som professorer på Institut for Datalogi.

Forskningsmæssigt dækker de tre professorer et bredt område indenfor feltet fra algoritmer og softwareudvikling til digitalt demokrati. 

Carsten Schürmann: Tillid, sikkerhed og teknologi i det digitale demokrati

Kernen i Carsten Schürmanns forskning er digital sikkerhed og digitalisering af valgprocesser.

Verdenspressen vendte i 2017 opmærksomheden mod Carsten Schürmanns forskning, da han under hacking-konferencen DefCon hackede en amerikansk valgmaskine. Tilliden til det digitale demokrati er også centrum i Carsten Schürmanns tiltrædelsesforelæsning, hvor han bringer matematik, teknologi og de sociale kontrakter, som digitale demokratier bygger på, i spil. 

Frem til 2005, hvor Carsten Schürmann blev ansat på ITU som lektor, var han tilknyttet Yale University som adjunkt. Med sig har han en ph.d. fra Carnegie Mellon University i USA.

Carsten Schürmann er blandt de førende cyberforskere herhjemme, og han har flere gang udtrykt sin bekymring for manglen på it-sikkerhed i Danmark; 

– I Danmark mangler vi forskning inden for cybersikkerhed, vi mangler mennesker med de nødvendige kompetencer og ikke mindst forskningspenge til vores område, lyder det i et tidligere interview i Science Report.

Læs også: Førende cyberforsker: Danmark og EU har sovet i timen

Yvonne Dittrich: Den menneskelige side af softwareudvikling

Samarbejde og kommunikation i softwareudvikling er omdrejningspunktet i Yvonne Dittrichs forskning.

Yvonne Dittrich bidrager blandt andet til feltet med nye metoder til softwareudvikling, der bygger på tilgange fra samfundsvidenskaben. Yvonne Dittrich har bidraget til at udvikle Cooperative and Human Aspects of Software Engineering som forskningsområde.

Professor Yvonne Dittrich er koordinator i forskningsgruppen Software Engineering på IT-Universitetet i København. Hun har tidligere været lektor på Blekinge Institute of Technology i Sverige og har en ph.d. i Datalogi fra Hamborg Universitet.

Thore Husfeldt: Algoritmer forklaret

Professor Thore Husfeldt’s research area is algorithms. 

I sin tiltrædelsesforelæsning vil han give indblik i, hvordan algoritmer har udviklet sig og udviklet samfundet fra et analogt samfund, til et samfund hvor alle bogstaveligt talt har lommen fuld af komplicerede algoritmer. Han vil også fortælle, hvordan tilgangen til forskningsområdet har ændret sig, så vi i dag også tager hensyn til værdier som sikkerhed og retfærdighed ved siden af effektivitet og korrekthed.

ITU VIL STYRKE DANMARKS IT-SIKKERHED MED NYT FORSKNINGSCENTER

Thore Husfeldt har en ph.d. i Datalogi fra Aarhus Universitet. Siden 2008 har han været lektor på ITU, og i 2012 blev han udnævnt til professor på Lunds Universitet.

Tiltrædelsesforelæsninger
Thore Husfeldt holder sin tiltrædelsesforelæsning ”Algorithms, Explained” 5. november 2019 klokken 15 i auditorium 3 på ITU.

Carsten Schürmann vil den 19. november 2019 klokken 15 i auditorium 5 på ITU holde tiltrædelsesforelæsningen ”From Truth to Trust – Securing Digital Democracy”.

Yvonne Dittrich holder tiltrædelsesforelæsningen med titlen ” Understanding and supporting cooperative and human aspects of software engineering” den 12. December 2019 klokken 15 I auditorium 3 på ITU.

Forelæsningerne er åbne for alle.

Kilde: IT-Universitetet

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.