Villum Fonden har netop annonceret seks nye kvindelige postdoc-kandidater, som får en bevilling til at sætte skub i deres karriere. De får hver lidt over to millioner kroner til at udføre innovative forskningsprojekter og tage på internationale ophold. Fonden har også afsat penge til, at deres familier kan komme med til udlandet.
For to år siden udgjorde kvinder ikke engang en tredjedel af det videnskabelige personale inden for det naturvidenskabelige og tekniske forskningsområde. Det vil Villum Fonden gennem det internationale postdoc-program være med til at ændre.
Forebyggelse af frafald
– Vi ønsker at være med til at forebygge, at Danmark går glip af kvindelige forskertalenter inden for det tekniske og naturvidenskabelige område, siger bestyrelsesformand i Villum Fonden Jens Kann-Rasmussen.
En af de nye bevillingsmodtagere er Freja Nygaard Rasmussen fra Institut for Byggeri, By og Miljø ved AAU. Hun skal til Trondheim for at forske i materialevalg og klimabelastning inden for bæredygtigt byggeri.
– Bevillingen er en løftestang til at fremme kønsbalancen inden for de teknisk og naturvidenskabelige fag, fordi den adresserer, at kvinder både har nogle strukturelle og nogle timing-relaterede udfordringer i forhold til at lykkes med samtidig forskningskarriere og familiedannelse, siger hun.
De øvrige fem videnskabskvinder er:
Jiawei Wang fra DTU Elektro: Hun får 2,22 millioner til at undersøge bæredygtige energisystemer.
Drude Fritzbøger Christensen fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved KU: Hun får 2,42 millioner til at undersøge udviklingen af kystlinjer og årsager til erosions-hotspots.
Kim Birnie-Gauvin fra DTU Aqua: Hun får 2,49 millioner til at undersøge fiskearters tilpasningsevner til de stigende vandtemperaturer, som klimaændringerne medfører.
Nanna Inie fra Institut for Computer Science ved IT-Universitetet: Hun får 2,16 millioner til at udvikle metoder og digitale værktøjer til læringsstøtte til erhvervelse af programmeringsfærdigheder.
Line Meldgaard Madsen fra Institut for Geoscience ved AU: Hun får 2,34 millioner til at udvikle en bedre forståelse af klimaændringernes virkninger på vandsystemer med fokus på overflade- og grundvandsdynamik.
Forsiden lige nu:

Forskere kritiserer rådne rekrutteringssystemer og skjulte uretfærdigheder
En række forskere har henvendt sig til Science Report med kritik af ansættelsesprocesserne til forskerstillinger. Danske Magistre, Danske Universiteter og Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd lytter og giver perspektiv på problemerne.

Ny værktøjskasse styrker integriteten på din forskningsinstitution
En ny værktøjskasse til universiteter, forskningsinstitutioner og fonde hjælper med at håndtere brud på forskningsintegritet, og bruges som reference til Horizon Europe-ansøgninger.

Største danske rumfremstød nogensinde på vej til USA
Danske aktører kan spille ind med førende rumteknologi på det amerikanske marked. Sammen med den danske astronaut Andreas Mogensen vil 30 danske virksomheder og forskere tilbringe næste uge i Houston og mødes med relevante aktører med henblik på at styrke amerikansk-dansk samarbejde om rumforskning og -teknologi.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.