Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Villum Fonden giver 14 millioner til seks kvindelige forskere

Villum Fonden har udvalgt seks videnskabskvinder til International Postdoc-program

@ VILLUM FONDEN

Villum Fonden har netop annonceret seks nye kvindelige postdoc-kandidater, som får en bevilling til at sætte skub i deres karriere. De får hver lidt over to millioner kroner til at udføre innovative forskningsprojekter og tage på internationale ophold. Fonden har også afsat penge til, at deres familier kan komme med til udlandet.

For to år siden udgjorde kvinder ikke engang en tredjedel af det videnskabelige personale inden for det naturvidenskabelige og tekniske forskningsområde. Det vil Villum Fonden gennem det internationale postdoc-program være med til at ændre.

Forebyggelse af frafald

– Vi ønsker at være med til at forebygge, at Danmark går glip af kvindelige forskertalenter inden for det tekniske og naturvidenskabelige område, siger bestyrelsesformand i Villum Fonden Jens Kann-Rasmussen.  

En af de nye bevillingsmodtagere er Freja Nygaard Rasmussen fra Institut for Byggeri, By og Miljø ved AAU. Hun skal til Trondheim for at forske i materialevalg og klimabelastning inden for bæredygtigt byggeri.

– Bevillingen er en løftestang til at fremme kønsbalancen inden for de teknisk og naturvidenskabelige fag, fordi den adresserer, at kvinder både har nogle strukturelle og nogle timing-relaterede udfordringer i forhold til at lykkes med samtidig forskningskarriere og familiedannelse, siger hun.

De øvrige fem videnskabskvinder er:

Jiawei Wang fra DTU Elektro: Hun får 2,22 millioner til at undersøge bæredygtige energisystemer.

Drude Fritzbøger Christensen fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved KU: Hun får 2,42 millioner til at undersøge udviklingen af kystlinjer og årsager til erosions-hotspots.

Kim Birnie-Gauvin fra DTU Aqua: Hun får 2,49 millioner til at undersøge fiskearters tilpasningsevner til de stigende vandtemperaturer, som klimaændringerne medfører.

Nanna Inie fra Institut for Computer Science ved IT-Universitetet: Hun får  2,16 millioner til at udvikle metoder og digitale værktøjer til læringsstøtte til erhvervelse af programmeringsfærdigheder.

Line Meldgaard Madsen fra Institut for Geoscience ved AU: Hun får 2,34 millioner til at udvikle en bedre forståelse af klimaændringernes virkninger på vandsystemer med fokus på overflade- og grundvandsdynamik.

Forsiden lige nu:

Dobbeltblindhed fjerner kønsforskelle

Forsøget med dobbeltblindhed i Villum Experiment fjerner kønsforskelle i ansøgningsprocessen, fortæller professor Jesper Wiborg Schneider.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.