Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Villum Fonden giver 14 millioner til seks kvindelige forskere

Villum Fonden har udvalgt seks videnskabskvinder til International Postdoc-program

@ VILLUM FONDEN

Villum Fonden har netop annonceret seks nye kvindelige postdoc-kandidater, som får en bevilling til at sætte skub i deres karriere. De får hver lidt over to millioner kroner til at udføre innovative forskningsprojekter og tage på internationale ophold. Fonden har også afsat penge til, at deres familier kan komme med til udlandet.

For to år siden udgjorde kvinder ikke engang en tredjedel af det videnskabelige personale inden for det naturvidenskabelige og tekniske forskningsområde. Det vil Villum Fonden gennem det internationale postdoc-program være med til at ændre.

Forebyggelse af frafald

– Vi ønsker at være med til at forebygge, at Danmark går glip af kvindelige forskertalenter inden for det tekniske og naturvidenskabelige område, siger bestyrelsesformand i Villum Fonden Jens Kann-Rasmussen.  

En af de nye bevillingsmodtagere er Freja Nygaard Rasmussen fra Institut for Byggeri, By og Miljø ved AAU. Hun skal til Trondheim for at forske i materialevalg og klimabelastning inden for bæredygtigt byggeri.

– Bevillingen er en løftestang til at fremme kønsbalancen inden for de teknisk og naturvidenskabelige fag, fordi den adresserer, at kvinder både har nogle strukturelle og nogle timing-relaterede udfordringer i forhold til at lykkes med samtidig forskningskarriere og familiedannelse, siger hun.

De øvrige fem videnskabskvinder er:

Jiawei Wang fra DTU Elektro: Hun får 2,22 millioner til at undersøge bæredygtige energisystemer.

Drude Fritzbøger Christensen fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved KU: Hun får 2,42 millioner til at undersøge udviklingen af kystlinjer og årsager til erosions-hotspots.

Kim Birnie-Gauvin fra DTU Aqua: Hun får 2,49 millioner til at undersøge fiskearters tilpasningsevner til de stigende vandtemperaturer, som klimaændringerne medfører.

Nanna Inie fra Institut for Computer Science ved IT-Universitetet: Hun får  2,16 millioner til at udvikle metoder og digitale værktøjer til læringsstøtte til erhvervelse af programmeringsfærdigheder.

Line Meldgaard Madsen fra Institut for Geoscience ved AU: Hun får 2,34 millioner til at udvikle en bedre forståelse af klimaændringernes virkninger på vandsystemer med fokus på overflade- og grundvandsdynamik.

Forsiden lige nu:

Lasse Horne Kjældgaard bliver direktør for Carlsbergfondet

Den 1. januar 2023 tiltræder Lasse Horne Kjældgaard som direktør for Carlsbergfondet og bliver dermed den første direktør i Carlsbergfondets historie. Ansættelsen sker som led i en ambition om at styrke fondets governance-struktur og samtidig sikre det bedst mulige samspil på tværs af fondets forskellige afdelinger.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.