Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet

Hanne Meldgaard er udnævnt som ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet

Hanne Meldgaard. Foto: Kim Vadskær

Hanne Meldgaard bliver ny departementchef i Uddannelses- og Forskningsministeriet fra den 1. januar 2020.

Hun kommer fra en stilling som direktør i Politisk Afdeling i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement.

– Det glæder mig meget, at Uddannelses- og Forskningsministeriet får Hanne Meldgaard som ny departementschef. Hanne har været en del af ministeriet i mange år og kender dermed koncernen ud og ind og har stor faglig indsigt i både det uddannelses- og forskningspolitiske område, siger Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. 

Ministeren beskriver Hanne Meldgaard som “yderst kompetent”, og “den rette til at stå i front for de vigtige opgaver, der venter i ministeriet”, og siger i den forlængelse:

– Ud over hendes faglige kvalifikationer, har Hanne også de personlige kompetencer, der skal til som topleder. Hun har blandt andet en stærk relationel forståelse og er udstyret med kombinationen af en helt særlig ro og handlekraft, som man ikke finder hos mange andre.

Hanne Meldgaard er født i 1977 og er uddannet Cand. Jur. fra Københavns Universitet i 2004. Om sit nye job siger hun:

– Uddannelse og forskning er en vigtig del af løsningen på en række af de store samfundsudfordringer, vi står over for. Jeg er meget beæret over og glad for nu at skulle stå i spidsen for netop det område. Jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde med ministeren, ministeriets medarbejdere, uddannelses- og forskningsinstitutioner og alle øvrige aktører og interessenter på området.

Hanne Meldgaard afløser Agnete Gersing, der i slutningen af november stoppede meget pludseligt som departementchef. 

I en pressemeddelelse lød det, at  Agnete Gersing har sagt ja til en stilling som kommitteret i Finansministeriets departement, hvor hun blandt andet skal løse udviklingsopgaver i relation til organisation, ledelse og kompetencer, samt særligt udvalgte projekter og udvalgsarbejde. 

Agnete Gersing nåede at stå i spidsen for departementet i fire år. 

Den nuværende uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen blev dermed hendes femte og sidste minister på posten. Foruden den socialdemokratiske minister nåede Agnete Gersing at tjene Venstre-ministrene Tommy Ahlers, Søren Pind, Esben Lunde Larsen og Ulla Tørnæs.

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.