Den nytiltrådte uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen (S), glæder sig til at komme rigtigt i gang med arbejdet i ministeriet.
– Det er ikke første gang, der er en ministeroverdragelse her, som forskellige har bemærket. Jeg vil sige, at der er vigtige opgaver at kaste sig over, og der kommer også nye, lød det fredag, hvor tidligere minister for området, Ane Halsboe-Jørgensen (S), formelt overdrog ministeriet til ham.
– Jeg vil sætte mit præg på tingene, men jeg vil også love at lade være med at opfinde ting bare for syns skyld – og for ministerens forfængeligheds skyld, sagde Jesper Petersen med henvisning til, at han er den ottende uddannelses- og forskningsminister på ti år.
Læs også: Her er ønskerne til den nye uddannelses- og forskningsminister
Og videre:
– Jeg vil gøre mit bedste for at få de søsatte projekter godt i mål og sætte mit præg på området. Jeg vil arbejde for, at vi med uddannelse af høj kvalitet får dygtige medarbejdere både til vores virksomheder og opgaverne i vores velfærdssamfund, sagde Jesper Petersen.

Overdragelsen fandt sted fredag eftermiddag i Uddannelses- og Forskningsministeriets foyer i Børsgade i København, efter ministeriet med kort varsel havde indbudt pressen.
– At vi har en stærk forskningspolitik, der bidrager til mange forskellige typer af ny viden og fremskridt og i mange tilfælde også nye forretningsmuligheder og arbejdspladser. Og jeg vil arbejde for, at vi igennem uddannelse også gerne skulle få mere hele mennesker, tilføjede Jesper Petersen.
Forfremmet fra politisk ordfører
At Jesper Petersen er blevet uddannelses- og forskningsminister skyldes, at nu tidligere kulturminister Joy Mogensen (S) søndag valgte at trække sig fra regeringen. Det udløste en mindre regeringsrokade, hvor Ane Halsboe-Jørgensen rykkede til Kulturministeriet, og Jesper Petersen blev forfremmet fra Socialdemokratiets politiske ordfører til minister.
Læs også: Den loyale partisoldat bliver belønnet med ministerpost
I overdragelsesgave gav Ane Halsboe-Jørgensen Jesper Petersen en sweater, hvilket der ifølge Ane Halsboe-Jørgensen var en god grund til.
– Når jeg ikke nåede at bringe pædagoguddannelsen et bedre sted hen, så er jeg glad for, at det er dig, der skal føre det arbejde videre. Derfor har jeg en varm sweater med til dig, når dagene går ud på jorden, og du skal besøge vores pædagoguddannelser. Og så er den selvfølgelig second hand for at markere arbejdet med den grønne omstilling, sagde Ane Halsboe-Jørgensen.
Student fra Haderslev Katedralskole i år 2000.
BA i statskundskab, Københavns Universitet, 2007.
Valgt ind i Folketinget 13. november 2007 for Socialistisk Folkeparti.
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet fra 21. marts 2013.
Politisk ordfører og medlem af Socialdemokratiets gruppeledelse fra 2019.
Tidligere beskæftigelse:
Undervist på folkeskoler i Vojens Kommune, arbejdet i sekretariatet på Center for Ungdomsforskning (DPU) og været organisationskonsulent. Frivilligt arbejde som idrætsleder.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
