Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Politik

Ny minister vil undlade “at opfinde ting for syns skyld”

Jesper Petersen vil tilsidesætte “ministerens forfængelighed” i sit nye arbejde.

Jesper Petersen har fået ny særlig rådgiver. Foto: UFM

Den nytiltrådte uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen (S), glæder sig til at komme rigtigt i gang med arbejdet i ministeriet.

– Det er ikke første gang, der er en ministeroverdragelse her, som forskellige har bemærket. Jeg vil sige, at der er vigtige opgaver at kaste sig over, og der kommer også nye, lød det fredag, hvor tidligere minister for området, Ane Halsboe-Jørgensen (S), formelt overdrog ministeriet til ham.

– Jeg vil sætte mit præg på tingene, men jeg vil også love at lade være med at opfinde ting bare for syns skyld – og for ministerens forfængeligheds skyld, sagde Jesper Petersen med henvisning til, at han er den ottende uddannelses- og forskningsminister på ti år.

Læs også: Her er ønskerne til den nye uddannelses- og forskningsminister

Og videre:

– Jeg vil gøre mit bedste for at få de søsatte projekter godt i mål og sætte mit præg på området. Jeg vil arbejde for, at vi med uddannelse af høj kvalitet får dygtige medarbejdere både til vores virksomheder og opgaverne i vores velfærdssamfund, sagde Jesper Petersen.

Ane Halsboe-Jørgensen overdrager formelt Uddannelses- og Forskningsministeriet til Jesper Petersen. Foto: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Overdragelsen fandt sted fredag eftermiddag i Uddannelses- og Forskningsministeriets foyer i Børsgade i København, efter ministeriet med kort varsel havde indbudt pressen.

– At vi har en stærk forskningspolitik, der bidrager til mange forskellige typer af ny viden og fremskridt og i mange tilfælde også nye forretningsmuligheder og arbejdspladser. Og jeg vil arbejde for, at vi igennem uddannelse også gerne skulle få mere hele mennesker, tilføjede Jesper Petersen.

Forfremmet fra politisk ordfører

At Jesper Petersen er blevet uddannelses- og forskningsminister skyldes, at nu tidligere kulturminister Joy Mogensen (S) søndag valgte at trække sig fra regeringen. Det udløste en mindre regeringsrokade, hvor Ane Halsboe-Jørgensen rykkede til Kulturministeriet, og Jesper Petersen blev forfremmet fra Socialdemokratiets politiske ordfører til minister.

Læs også: Den loyale partisoldat bliver belønnet med ministerpost

I overdragelsesgave gav Ane Halsboe-Jørgensen Jesper Petersen en sweater, hvilket der ifølge Ane Halsboe-Jørgensen var en god grund til.

– Når jeg ikke nåede at bringe pædagoguddannelsen et bedre sted hen, så er jeg glad for, at det er dig, der skal føre det arbejde videre. Derfor har jeg en varm sweater med til dig, når dagene går ud på jorden, og du skal besøge vores pædagoguddannelser. Og så er den selvfølgelig second hand for at markere arbejdet med den grønne omstilling, sagde Ane Halsboe-Jørgensen.

Om Jesper Petersen
Født 25. august 1981 i Haderslev.

Student fra Haderslev Katedralskole i år 2000.

BA i statskundskab, Københavns Universitet, 2007.

Valgt ind i Folketinget 13. november 2007 for Socialistisk Folkeparti.

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet fra 21. marts 2013.

Politisk ordfører og medlem af Socialdemokratiets gruppeledelse fra 2019.

Tidligere beskæftigelse:
Undervist på folkeskoler i Vojens Kommune, arbejdet i sekretariatet på Center for Ungdomsforskning (DPU) og været organisationskonsulent. Frivilligt arbejde som idrætsleder.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.