Den nytiltrådte uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen (S), glæder sig til at komme rigtigt i gang med arbejdet i ministeriet.
– Det er ikke første gang, der er en ministeroverdragelse her, som forskellige har bemærket. Jeg vil sige, at der er vigtige opgaver at kaste sig over, og der kommer også nye, lød det fredag, hvor tidligere minister for området, Ane Halsboe-Jørgensen (S), formelt overdrog ministeriet til ham.
– Jeg vil sætte mit præg på tingene, men jeg vil også love at lade være med at opfinde ting bare for syns skyld – og for ministerens forfængeligheds skyld, sagde Jesper Petersen med henvisning til, at han er den ottende uddannelses- og forskningsminister på ti år.
Læs også: Her er ønskerne til den nye uddannelses- og forskningsminister
Og videre:
– Jeg vil gøre mit bedste for at få de søsatte projekter godt i mål og sætte mit præg på området. Jeg vil arbejde for, at vi med uddannelse af høj kvalitet får dygtige medarbejdere både til vores virksomheder og opgaverne i vores velfærdssamfund, sagde Jesper Petersen.

Overdragelsen fandt sted fredag eftermiddag i Uddannelses- og Forskningsministeriets foyer i Børsgade i København, efter ministeriet med kort varsel havde indbudt pressen.
– At vi har en stærk forskningspolitik, der bidrager til mange forskellige typer af ny viden og fremskridt og i mange tilfælde også nye forretningsmuligheder og arbejdspladser. Og jeg vil arbejde for, at vi igennem uddannelse også gerne skulle få mere hele mennesker, tilføjede Jesper Petersen.
Forfremmet fra politisk ordfører
At Jesper Petersen er blevet uddannelses- og forskningsminister skyldes, at nu tidligere kulturminister Joy Mogensen (S) søndag valgte at trække sig fra regeringen. Det udløste en mindre regeringsrokade, hvor Ane Halsboe-Jørgensen rykkede til Kulturministeriet, og Jesper Petersen blev forfremmet fra Socialdemokratiets politiske ordfører til minister.
Læs også: Den loyale partisoldat bliver belønnet med ministerpost
I overdragelsesgave gav Ane Halsboe-Jørgensen Jesper Petersen en sweater, hvilket der ifølge Ane Halsboe-Jørgensen var en god grund til.
– Når jeg ikke nåede at bringe pædagoguddannelsen et bedre sted hen, så er jeg glad for, at det er dig, der skal føre det arbejde videre. Derfor har jeg en varm sweater med til dig, når dagene går ud på jorden, og du skal besøge vores pædagoguddannelser. Og så er den selvfølgelig second hand for at markere arbejdet med den grønne omstilling, sagde Ane Halsboe-Jørgensen.
Student fra Haderslev Katedralskole i år 2000.
BA i statskundskab, Københavns Universitet, 2007.
Valgt ind i Folketinget 13. november 2007 for Socialistisk Folkeparti.
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet fra 21. marts 2013.
Politisk ordfører og medlem af Socialdemokratiets gruppeledelse fra 2019.
Tidligere beskæftigelse:
Undervist på folkeskoler i Vojens Kommune, arbejdet i sekretariatet på Center for Ungdomsforskning (DPU) og været organisationskonsulent. Frivilligt arbejde som idrætsleder.
Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
