Den nytiltrådte uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen (S), glæder sig til at komme rigtigt i gang med arbejdet i ministeriet.
– Det er ikke første gang, der er en ministeroverdragelse her, som forskellige har bemærket. Jeg vil sige, at der er vigtige opgaver at kaste sig over, og der kommer også nye, lød det fredag, hvor tidligere minister for området, Ane Halsboe-Jørgensen (S), formelt overdrog ministeriet til ham.
– Jeg vil sætte mit præg på tingene, men jeg vil også love at lade være med at opfinde ting bare for syns skyld – og for ministerens forfængeligheds skyld, sagde Jesper Petersen med henvisning til, at han er den ottende uddannelses- og forskningsminister på ti år.
Læs også: Her er ønskerne til den nye uddannelses- og forskningsminister
Og videre:
– Jeg vil gøre mit bedste for at få de søsatte projekter godt i mål og sætte mit præg på området. Jeg vil arbejde for, at vi med uddannelse af høj kvalitet får dygtige medarbejdere både til vores virksomheder og opgaverne i vores velfærdssamfund, sagde Jesper Petersen.

Overdragelsen fandt sted fredag eftermiddag i Uddannelses- og Forskningsministeriets foyer i Børsgade i København, efter ministeriet med kort varsel havde indbudt pressen.
– At vi har en stærk forskningspolitik, der bidrager til mange forskellige typer af ny viden og fremskridt og i mange tilfælde også nye forretningsmuligheder og arbejdspladser. Og jeg vil arbejde for, at vi igennem uddannelse også gerne skulle få mere hele mennesker, tilføjede Jesper Petersen.
Forfremmet fra politisk ordfører
At Jesper Petersen er blevet uddannelses- og forskningsminister skyldes, at nu tidligere kulturminister Joy Mogensen (S) søndag valgte at trække sig fra regeringen. Det udløste en mindre regeringsrokade, hvor Ane Halsboe-Jørgensen rykkede til Kulturministeriet, og Jesper Petersen blev forfremmet fra Socialdemokratiets politiske ordfører til minister.
Læs også: Den loyale partisoldat bliver belønnet med ministerpost
I overdragelsesgave gav Ane Halsboe-Jørgensen Jesper Petersen en sweater, hvilket der ifølge Ane Halsboe-Jørgensen var en god grund til.
– Når jeg ikke nåede at bringe pædagoguddannelsen et bedre sted hen, så er jeg glad for, at det er dig, der skal føre det arbejde videre. Derfor har jeg en varm sweater med til dig, når dagene går ud på jorden, og du skal besøge vores pædagoguddannelser. Og så er den selvfølgelig second hand for at markere arbejdet med den grønne omstilling, sagde Ane Halsboe-Jørgensen.
Student fra Haderslev Katedralskole i år 2000.
BA i statskundskab, Københavns Universitet, 2007.
Valgt ind i Folketinget 13. november 2007 for Socialistisk Folkeparti.
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet fra 21. marts 2013.
Politisk ordfører og medlem af Socialdemokratiets gruppeledelse fra 2019.
Tidligere beskæftigelse:
Undervist på folkeskoler i Vojens Kommune, arbejdet i sekretariatet på Center for Ungdomsforskning (DPU) og været organisationskonsulent. Frivilligt arbejde som idrætsleder.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
