Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har ansat sin egen særlige rådgiver. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.
Det bliver 37-årige Søren Andersen, der skal følge Jesper Petersen rundt i sit nye resortområde.
Søren Andersen er uddannet journalist og kommer fra en stilling som kommunikations- og pressechef i Danske Spil. Han har dog – af flere omgange – haft sin gang på Slotsholmen.
– Jeg glæder mig til at komme i gang med samarbejdet med Jesper, som jeg blandt andet kender fra min tid i Socialdemokratiets pressetjeneste, udtaler Søren Andersen i en pressemeddelelse.
Søren Andersen har tidligere arbejdet i Socialdemokratiets pressetjeneste og senere som særlig rådgiver for Mogens Jensen (S), den daværende minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.
Senest fra 1. oktober er jeg særlig rådgiver for @Jesper_Pet i @UFM_MIN og det glæder jeg mig rigtig meget til. #dkpol https://t.co/oLlt9ezhVo
— Søren Andersen (@SmedenXborg) September 2, 2021
Da Mogens Jensen gik af efter mink-sagen, blev Søren Andersen ansat i Danske Spil, men nu er han altså tilbage i de socialdemokratiske ministerrækker.
Læs også: Ny minister vil undlade “at opfinde ting for syns skyld”
– Jeg ser også frem til at lære et nyt ministerium at kende på et område, som vil stå centralt i regeringens politik i de kommende år, siger Søren Andersen videre.
Et oplagt og klogt valg
Det er en erfaren mand, Jesper Petersen har hyret, med både kendskab fra det klassiske medielandskab, mere strategiske pressestillinger og ikke mindst det socialdemokratiske maskinrum, påpeger politisk kommentator og tidligere rådgiver for Helle Thorning Schmidt (S), Noa Redington:
– Det kan være meget overvældende at komme ind i et ministerie som ny minister. Så det er et meget oplagt og et klogt valg af Jesper Petersen, som ikke har ministererfaring, at vælge en rådgiver med den solide erfaring, Søren Andersen har.
Ikke klassisk spindoktor-type
Som politisk ordfører for Socialdemokratiet ved Jesper Petersen “godt, hvordan en journalist lyder,” som Noa Redington siger. Ved at hyre Søren Andersen får Jesper Petersen en meget vellidt pressepartner, som har et stærkt netværk på Christiansborg.
– Han er ikke den klassiske spindoktor-type, men mere end klassisk dygtig pressemand, siger Noa Redington og fortsætter:
– Det er en særlig rådgiver, som kommer til arbejde mere med presse end med forskningspolitik. Han er virkelig dygtig til pressehåndtering, også på et strategisk plan. Og så er han meget vellidt på Christiansborg og i miljøet generelt.
Hyppigt stillet spørgsmål til den nye minister: “Hvem skal være din særlige rådgiver?”.
— Jesper Petersen (@Jesper_Pet) September 2, 2021
Det skal da dygtige Søren Andersen – glæder mig til at få ham med ombord! #dkpol #dkforsk #forskdk #uddpol https://t.co/ywnjcvFTfK
Det siger ifølge Noa Redington noget om, at det er en minister, som godt er klar over, at forskningsministeriet er et ministerium, som har svært ved at skære igennem i den offentlige dagsorden.
– Søren Andersen er enormt dygtig til den del af butikken, så det vidner om en minister, der har tænkt sig at kommunikere meget.
Søren Andersen har tidligere været ansat på blandt andet DR, været pressechef hos Landbrug & Fødevarer og været presserådgiver for medlem af Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose (S).
Han tiltræder stillingen 1. oktober.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
