Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Forskningsministeren får erfaren spindoktor

Rådgiveren får mere fokus på presse end på forskningspolitik, siger politisk kommentator.

Jesper Petersen har fået ny særlig rådgiver. Foto: UFM

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har ansat sin egen særlige rådgiver. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Det bliver 37-årige Søren Andersen, der skal følge Jesper Petersen rundt i sit nye resortområde.  

Søren Andersen er uddannet journalist og kommer fra en stilling som kommunikations- og pressechef i Danske Spil. Han har dog – af flere omgange – haft sin gang på Slotsholmen.

– Jeg glæder mig til at komme i gang med samarbejdet med Jesper, som jeg blandt andet kender fra min tid i Socialdemokratiets pressetjeneste, udtaler Søren Andersen i en pressemeddelelse.

Søren Andersen har tidligere arbejdet i Socialdemokratiets pressetjeneste og senere som særlig rådgiver for Mogens Jensen (S), den daværende minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

Da Mogens Jensen gik af efter mink-sagen, blev Søren Andersen ansat i Danske Spil, men nu er han altså tilbage i de socialdemokratiske ministerrækker.   

Læs også: Ny minister vil undlade “at opfinde ting for syns skyld”

– Jeg ser også frem til at lære et nyt ministerium at kende på et område, som vil stå centralt i regeringens politik i de kommende år, siger Søren Andersen videre.

Et oplagt og klogt valg

Det er en erfaren mand, Jesper Petersen har hyret, med både kendskab fra det klassiske medielandskab, mere strategiske pressestillinger og ikke mindst det socialdemokratiske maskinrum, påpeger politisk kommentator og tidligere rådgiver for Helle Thorning Schmidt (S), Noa Redington:

– Det kan være meget overvældende at komme ind i et ministerie som ny minister. Så det er et meget oplagt og et klogt valg af Jesper Petersen, som ikke har ministererfaring, at vælge en rådgiver med den solide erfaring, Søren Andersen har.

Ikke klassisk spindoktor-type

Som politisk ordfører for Socialdemokratiet ved Jesper Petersen “godt, hvordan en journalist lyder,” som Noa Redington siger. Ved at hyre Søren Andersen får Jesper Petersen en meget vellidt pressepartner, som har et stærkt netværk på Christiansborg.

– Han er ikke den klassiske spindoktor-type, men mere end klassisk dygtig pressemand, siger Noa Redington og fortsætter:

– Det er en særlig rådgiver, som kommer til arbejde mere med presse end med forskningspolitik. Han er virkelig dygtig til pressehåndtering, også på et strategisk plan. Og så er han meget vellidt på Christiansborg og i miljøet generelt.

Det siger ifølge Noa Redington noget om, at det er en minister, som godt er klar over, at forskningsministeriet er et ministerium, som har svært ved at skære igennem i den offentlige dagsorden.

– Søren Andersen er enormt dygtig til den del af butikken, så det vidner om en minister, der har tænkt sig at kommunikere meget.

Søren Andersen har tidligere været ansat på blandt andet DR, været pressechef hos Landbrug & Fødevarer og været presserådgiver for medlem af Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose (S).

Han tiltræder stillingen 1. oktober.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.