Stinus Lindgreen, forskningsordfører for Det Radikale Venstre, skal stå i spidsen for Folketingets epidemiudvalg. Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, bliver næstformand.
Det skriver Ritzau.
– Jeg glæder mig til arbejdet i det nye, vigtige udvalg. Der bliver helt sikkert nok at se til, skriver Stinus Lindgreen på Twitter.
I sidste uge vedtog Folketinget en ny epidemilov. I den forbindelse blev der oprettet et epidemiudvalg, der fremover skal inddrages i tiltag, der kan begrænse epidemier som den nuværende coronapandemi. Ifølge epidemiloven må tiltag, som regeringen ønsker indføre for at bekæmpe en epidemi, ikke have et flertal i det nye udvalg i mod sig. Dermed skal udvalget sikre en højere grad af parlamentarisk kontrol med den nye epidemilov.
– Jeg er glad for at have fået rollen som formand for det nye Epidemiudvalg efter selv at have arbejdet for at styrke transparens og parlamentarisk kontrol. Vi har nogle travle måneder foran os, og jeg ser frem til konstruktivt samarbejde på tværs af partier, skriver Stinus Lindgreen videre på Twitter.
Der er 21 medlemmer af det nye udvalg fordelt efter partiernes antal mandater i Folketinget.
Baggrund som forsker
Stinus Lindgreen er 40 år gammel, og han har en baggrund som forsker hos blandt andet Lundbeck. Han blev valgt ind i Folketinget i 2019 under sloganet ’En forsker i Folketinget’.
Læs også: Stinus Lindgreen: Forskningspolitik bør fylde mere
Siden har han blandt andet arbejdet på at få forskningspolitik til at fylde mere på Christiansborg.
I et debatindlæg, som Science Report bragte i februar, skrev Stinus Lindgreen blandt andet:
– Forskningspolitik fylder ikke nær så meget, som det burde, når man tænker på, at det er en afgørende del af løsningen på flere af de store udfordringer, vi står overfor – eksempelvis et bedre sundhedsvæsen, den grønne omstilling og vores økonomiske fundament i fremtiden.
Og videre om, hvorfor forskning er vigtig – specielt under coronapandemien:
-Forhåbentlig er det blevet tydeligt for andre på Christiansborg, hvorfor det er vigtigt, så vi kan sikre både ordentlige rammer og de nødvendige midler til, at vi kan udføre de kliniske studier, der er så vigtige for patienterne, men som ikke har industriens interesse.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
