Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Politik

Stinus Lindgreen i spidsen for epidemiudvalg

Udvalget skal sikre en højere grad af parlamentarisk kontrol med den nye epidemilov.

Stinus Lindgreen, forskningsordfører, Radikale Venstre.

Stinus Lindgreen, forskningsordfører for Det Radikale Venstre, skal stå i spidsen for Folketingets epidemiudvalg. Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, bliver næstformand.

Det skriver Ritzau.

– Jeg glæder mig til arbejdet i det nye, vigtige udvalg. Der bliver helt sikkert nok at se til, skriver Stinus Lindgreen på Twitter.

I sidste uge vedtog Folketinget en ny epidemilov. I den forbindelse blev der oprettet et epidemiudvalg, der fremover skal inddrages i tiltag, der kan begrænse epidemier som den nuværende coronapandemi. Ifølge epidemiloven må tiltag, som regeringen ønsker indføre for at bekæmpe en epidemi, ikke have et flertal i det nye udvalg i mod sig. Dermed skal udvalget sikre en højere grad af parlamentarisk kontrol med den nye epidemilov.

Jeg er glad for at have fået rollen som formand for det nye Epidemiudvalg efter selv at have arbejdet for at styrke transparens og parlamentarisk kontrol. Vi har nogle travle måneder foran os, og jeg ser frem til konstruktivt samarbejde på tværs af partier, skriver Stinus Lindgreen videre på Twitter.

Der er 21 medlemmer af det nye udvalg fordelt efter partiernes antal mandater i Folketinget.

Baggrund som forsker

Stinus Lindgreen er 40 år gammel, og han har en baggrund som forsker hos blandt andet Lundbeck. Han blev valgt ind i Folketinget i 2019 under sloganet ’En forsker i Folketinget’.

Læs også: Stinus Lindgreen: Forskningspolitik bør fylde mere

Siden har han blandt andet arbejdet på at få forskningspolitik til at fylde mere på Christiansborg.

I et debatindlæg, som Science Report bragte i februar, skrev Stinus Lindgreen blandt andet:

– Forskningspolitik fylder ikke nær så meget, som det burde, når man tænker på, at det er en afgørende del af løsningen på flere af de store udfordringer, vi står overfor – eksempelvis et bedre sundhedsvæsen, den grønne omstilling og vores økonomiske fundament i fremtiden.

Og videre om, hvorfor forskning er vigtig – specielt under coronapandemien:

-Forhåbentlig er det blevet tydeligt for andre på Christiansborg, hvorfor det er vigtigt, så vi kan sikre både ordentlige rammer og de nødvendige midler til, at vi kan udføre de kliniske studier, der er så vigtige for patienterne, men som ikke har industriens interesse.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.