Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

AU tilknytter rådgivere til at styrke samarbejde med det private

To eksterne rådgivere fra erhvervslivet skal de næste tre år styrke samarbejdet

Foto: Lise Balsby / AU Foto

Health-fakultetet på Aarhus Universitet ønsker at styrke samarbejde med erhvervslivet.

Det skal Director hos Lundbeck Karina Fog og Project Vice President i Novo Nordisk Marie Lindegaard hjælpe med fra d. 1. september 2019 og tre år frem.

Det er ledelsen, der ser frem til at modtage sparring og rådgivning af de to eksterne rådgivere, men de skal også inddrages i forskning og udvikling af undervisning.

Begge kvinder har baggrund i forskningsverdenen selv, og prodekan for talent og eksterne relationer, Lise Wogensen Bach, ser særligt frem til at få deres input til, hvordan båndet til life science-industrien kan styrkes.

– Marie Lindegaard og Karina Fog har begge omfattende erfaring som forskere og ledere i det private erhvervsliv. Og de ved om nogen, hvordan man omsætter forskning til praksis og knytter de to verdener tættere sammen,” siger Lise Wogensen Bach.

Fra forskningsidé til karrierevej
Marie Lindegaard fra Novo Nordisk har tidligere samarbejde med AU i forbindelse med en workshop, som hun lavede for de studerende på fakultetet.

Project Vice President i Novo Nordisk, Marie Lindegaard, anerkender universitetet for at række ud og tage initiativ til samarbejde, skriver de i en pressemeddelelse. Foto: Privat.

Her fandt hun ud af, hvad de studerende har brug for af viden og hjælp til, så de i højere grad kan gøre deres forskning til en karrierevej.

Hun håber derfor, at workshoppen kan blive en mere fast del af det forskningsrettede talentforløb – og generelt ser hun det nye samarbejde som rigtig værdifuldt.

– Samarbejde er vigtigt, og det vil jeg gerne bidrage til ved f.eks. at være bindeled og dele mit netværk. Jeg tror på, at gensidig respekt og forståelse for hinandens verdener er nøglen til at udvikle en ambitiøs erhvervsstrategi for fakultetet og kan bidrage til en fortsat stærk life science-sektor i Danmark, siger Marie Lindegaard.

Karina Fog fra Lundbeck har samarbejdet med fakultetet i mange år, og hun er enig i, at samarbejdet kan skabe meget positivt for både universitetet og erhvervslivet.

Director hos Lundbeck Karina Fog har samarbejdet med forskere fra Health på AU i mange år. Selv forsker hun også i behandling af Parkinsons sygdom og Alzheimers sygdom. Foto: Privat.

Og helt personligt ser hun frem til at bidrage til sunde diskussioner og arbejde med forskere og studerende, som brænder for deres projekter.

– Hos Lundbeck har jeg i mange år haft det som en del af mit job at tale med biotekfirmaer om deres forskning med henblik på potentielt samarbejde. Så jeg kan bl.a. hjælpe forskerne på Health med at vurdere, om deres forskning har potentiale – f.eks. om en idé kan udvikles til et lægemiddel, siger Karina Fog.

AU ønsker i fremtiden endnu flere eksterne rådgivere fra erhvervslivet, der kan agere bindeled mellem fakultet og life science-industrien.

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.