To helt nye støtteprogrammer skal gøre det bedre for forskere og startups at søge funding i Det Europæiske Innvationsråd, EIC, skriver DTU.
EIC Accelerator og EIC Pathfinder hedder programmerne, og de er en del af EIC, som giver bevillinger på op mod 112 mio. kr. pr. projekt. De skal bidrage til at flere forskningsidéer på deeptech-området bliver til markedsskabende platforme.
For at skabe opmærksomhed om programmerne, fortælle om mulighederne og ansøgningsprocessen lægger EU’s forskningskommissær Carlos Moedas et besøg forbi flere europæiske universiteter.
Roadshowet blev skudt i gang på DTU d. 6. juni.
”Jeg tror virkelig på, at vi kommer til at gøre en forskel med det Europæiske Innovationsråd. Vi har en stor udfordring i Europa med at finde risikovillig kapital, så vores iværksættere kan omsætte innovative ideer til markedet. Det leverer vi nu en løsning på med de nye støtteprogrammer, EIC Pathfinder og EIC Accelerator. De skal hjælpe fremtidige forskere og start-ups med at teknologiudvikle, samt etablere og skalere sig på det europæiske marked,” siger Carlos Moedas.
Program managers skal finde gennembrud
Det er særligt iværksættere og forskere indenfor deeptech-området, som får bedre muligheder for i højere grad at udvikle deres projekter.
Det sker i et samarbejde med en såkaldt ”program manager”, der arbejder tæt sammen med menneskerne i både forsknings- og innovationsmiljøet, hvor de forsøger at spotte gennembrydende teknologi, der kan ramme markedet.
Idéen er lånt direkte fra USA, hvor man har anvendt ”program managers” i længere tid, og her har de stor succes.
Research Director på Massachusetts Institute of Technology, Lars Frølund, var med til DTU’s arrangement, hvor han gav sit perspektiv på de nye støtteordninger, og han er positiv, da det styrker konkurrenceevnen.
”Disse program managers stiller store krav til de teams og projekter, de finansierer. EIC får sine egne EIC-program managers, og jeg har store forventninger til denne hands-on tilgang,” siger Lars Frølund til DTU.
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.