Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Carlos Moedas besøger DTU og åbner for nye fundingmuligheder

Forskningskommissæren vil skabe fokus på to støtteordninger til deeptech-innovatører

To helt nye støtteprogrammer skal gøre det bedre for forskere og startups at søge funding i Det Europæiske Innvationsråd, EIC, skriver DTU.

EIC Accelerator og EIC Pathfinder hedder programmerne, og de er en del af EIC, som giver bevillinger på op mod 112 mio. kr. pr. projekt. De skal bidrage til at flere forskningsidéer på deeptech-området bliver til markedsskabende platforme.

For at skabe opmærksomhed om programmerne, fortælle om mulighederne og ansøgningsprocessen lægger EU’s forskningskommissær Carlos Moedas et besøg forbi flere europæiske universiteter.

Roadshowet blev skudt i gang på DTU d. 6. juni.

”Jeg tror virkelig på, at vi kommer til at gøre en forskel med det Europæiske Innovationsråd. Vi har en stor udfordring i Europa med at finde risikovillig kapital, så vores iværksættere kan omsætte innovative ideer til markedet. Det leverer vi nu en løsning på med de nye støtteprogrammer, EIC Pathfinder og EIC Accelerator. De skal hjælpe fremtidige forskere og start-ups med at teknologiudvikle, samt etablere og skalere sig på det europæiske marked,” siger Carlos Moedas.

Program managers skal finde gennembrud
Det er særligt iværksættere og forskere indenfor deeptech-området, som får bedre muligheder for i højere grad at udvikle deres projekter.

Det sker i et samarbejde med en såkaldt ”program manager”, der arbejder tæt sammen med menneskerne i både forsknings- og innovationsmiljøet, hvor de forsøger at spotte gennembrydende teknologi, der kan ramme markedet.

Idéen er lånt direkte fra USA, hvor man har anvendt ”program managers” i længere tid, og her har de stor succes.

Research Director på Massachusetts Institute of Technology, Lars Frølund, var med til DTU’s arrangement, hvor han gav sit perspektiv på de nye støtteordninger, og han er positiv, da det styrker konkurrenceevnen.

”Disse program managers stiller store krav til de teams og projekter, de finansierer. EIC får sine egne EIC-program managers, og jeg har store forventninger til denne hands-on tilgang,” siger Lars Frølund til DTU.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.