To helt nye støtteprogrammer skal gøre det bedre for forskere og startups at søge funding i Det Europæiske Innvationsråd, EIC, skriver DTU.
EIC Accelerator og EIC Pathfinder hedder programmerne, og de er en del af EIC, som giver bevillinger på op mod 112 mio. kr. pr. projekt. De skal bidrage til at flere forskningsidéer på deeptech-området bliver til markedsskabende platforme.
For at skabe opmærksomhed om programmerne, fortælle om mulighederne og ansøgningsprocessen lægger EU’s forskningskommissær Carlos Moedas et besøg forbi flere europæiske universiteter.
Roadshowet blev skudt i gang på DTU d. 6. juni.
”Jeg tror virkelig på, at vi kommer til at gøre en forskel med det Europæiske Innovationsråd. Vi har en stor udfordring i Europa med at finde risikovillig kapital, så vores iværksættere kan omsætte innovative ideer til markedet. Det leverer vi nu en løsning på med de nye støtteprogrammer, EIC Pathfinder og EIC Accelerator. De skal hjælpe fremtidige forskere og start-ups med at teknologiudvikle, samt etablere og skalere sig på det europæiske marked,” siger Carlos Moedas.
Program managers skal finde gennembrud
Det er særligt iværksættere og forskere indenfor deeptech-området, som får bedre muligheder for i højere grad at udvikle deres projekter.
Det sker i et samarbejde med en såkaldt ”program manager”, der arbejder tæt sammen med menneskerne i både forsknings- og innovationsmiljøet, hvor de forsøger at spotte gennembrydende teknologi, der kan ramme markedet.
Idéen er lånt direkte fra USA, hvor man har anvendt ”program managers” i længere tid, og her har de stor succes.
Research Director på Massachusetts Institute of Technology, Lars Frølund, var med til DTU’s arrangement, hvor han gav sit perspektiv på de nye støtteordninger, og han er positiv, da det styrker konkurrenceevnen.
”Disse program managers stiller store krav til de teams og projekter, de finansierer. EIC får sine egne EIC-program managers, og jeg har store forventninger til denne hands-on tilgang,” siger Lars Frølund til DTU.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.