Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter

Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Der er flere årsager til, at Niels Bohr Instituttet blev valgt til at huse NATO's nye kvantecenter, fortæller instituttets leder, Jan W. Thomsen. Foto: NBI

Det blev modtaget med begejstring af politikere og det meste af den danske forskningsverden, da det i april blev bekendtgjort, at Niels Bohr Instituttet skal huse NATO’s kvantecenter.

For centret skaber ikke kun uanede muligheder for dansk forskning; det skaber også muligheder for dansk erhverv, forklarer Jan W. Thomsen, leder af Niels Bohr Instituttet.  

- Vi er superstolte over, at NATO valgte Niels Bohr Instituttet, for Danmark bliver ikke kun centrum for kvanteforskningen i NATO’s medlemslande, men også for erhverv og forretningsudvikling. Det ville være vidunderligt at få nogle af de udenlandske tech-virksomheder, der skal samarbejde med centeret til at blive i Danmark, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: