En af verdens største konferencer for science-formidlere, Ecsite, holder i år til på Experimentarium d. 3.-8. juni 2019.
I de dage vil over 1.200 mennesker fra hele verden indenfor videnskab dele deres erfaringer og ekspertise indenfor forskningsformidling på mere end 100 workshops, oplæg og debatter.
Formålet er at skabe et netværk, fortæller direktør for Experimentarium, Kim Gladstone Herlev.
– Vi vil gerne være en katalysator for at knytte kontakt mellem forskere både nationalt og internationalt. Det bliver der også brugt mange kræfter på til konferencen, siger han.
Det er 30. gang, at netværkskonferencen bliver afholdt, og i år er temaet ”Pushing Boundaries”. Grænserne for, hvordan man laver god formidling til offentligheden, skal udforskes.
– Der kommer forskere og formidlere, som har en masse erfaring med, hvordan vi kommer igennem med vigtige budskaber til almindelige mennesker. De har beskæftiget sig indgående med det og arbejder dagligt selv på f.eks. science-centre, så de ved, hvad de snakker om. De har praktisk erfaring, siger Kim Gladstone Herlev og uddyber:
– Flere af vores sessions kan også handle om, hvor det er gået galt i formidlingen, og hvad vi kan lære af det. Der er ingen stolthed i forhold til, at man begår fejltagelser. Det er en styrke at dele ud af i det her netværk, og generelt er der ingen pral over den her konference. Det er realisme, siger han.
Experimentarium er nøje udvalgt som vært
Det er første gang, at det danske eksperimentarie er vært for Ecsite, og det var midt i opbygningen af de nye lokaler i 2015, at de fik den gode nyhed om, at de skulle være værter for konferencen om fire år.
Og det er ikke uden grund, at valget er faldet netop på dem.
Experimentarium har været på New York Times’ liste over de 100 bedste oplevelser i verden, og de er i videnskabskredse anerkendt for deres eksperimenterende tilgang til forskningsformidling igennem leg og underholdning.
– Vi differentierer os på forskellige måder – blandt andet ved, at vi bygger alt i huset selv. Derudover kombinerer vi interaktive udstillinger med design, så vi kommunikerer forskning igennem eksperimenter. Vi tænker meget i, at det skal være unikt i alle vores 18 udstillinger, siger Kim Gladstone Herlev.
Det er nemlig formidlingen i øjenhøjde med publikum, som er det essentielle i arbejdet for et science-center, og det er også grunden til, at konferencen er så vigtig, mener han.
– God forskningsformidling er vigtig, fordi ellers når vi ikke ud til dem, vi vil fortælle det til. Det er helt enkelt. Forskning skal ud til folket, og det skal gøres populært. Det skal være vores specialitet at transformere eller omforme budskaberne, som forskerne kommer med, til noget enkelt og letforståeligt, siger Kim Gladstone Herlev.
Forsiden lige nu:

Disse 7 forskningsarrangementer skal du opleve på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer – se de 7 mest interessante her.

Forskningsgruppen Social Complexity Lab vinder Årets Forskningsmiljøpris 2023
Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.

Ny kildeportal skal være Momondo for kvindelige eksperter, talenter og ledere
Kildedatabasen Diverse Eksperter vil give ligestilling et tiltrængt skub i spalterne og i virksomheder. Undervejs knuser initiativet myter.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.