Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges

Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

Et nyt forskningsprojekt på Roskilde Universitet skal undersøge forskerens muligheder for deltagelse i den offentlige debat. Foto: iStock/Feodora Chiosea

De seneste år har der kørt en offentlig debat i Danmark om forskningsfrihed, og om der er grænser for, hvordan forskerne benytter forskningsfriheden.

Debatten har blandt andet ført til, at Folketinget i maj 2021 vedtog en erklæring om, at universiteternes ledelser løbende skal sikre, at selvregulering af den videnskabelige praksis fungerer.

Nu har professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet netop modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle på baggrund af den aktuelle debat.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: