Innovationsfonden har sammen med Vækstfonden løftet sløret for, hvordan de to fonde planlægger at styrke tidlige og videnbaserede virksomheder i Danmark.
Det skriver de to fonde i en fælles meddelelse.
Opgaven er en del af den politiske beslutning om at forenkle erhvervsfremmesystemet, som regeringen og Dansk Folkeparti vedtog tidligere i år. Her blev det besluttet, at Innovationsfonden i det nye år skal være ”den primære indgang til tilskudsmidler”, som det beskrives i meddelelsen, til videnbaseret iværksætteri.
– De nye initiativer vil styrke forskeres muligheder for at gå ud og skabe nye virksomheder på baggrund af viden fra vores forskningsinstitutioner, forklarer forskningsminister Tommy Ahlers (V), og fortsætter;
– Dermed bliver det muligt for flere af vores dygtigste forskere og erhvervsfolk at udleve drømmen om et liv som iværksætter. Jeg tror og håber, at det vil give flere modet til at afprøve deres idé.
De seneste måneder har Innovationsfonden og Vækstfonden været i tæt dialog med forskningsinstitutioner, virksomheder og kapitaludbydere for at danne sig et overblik over behovet og ønskerne i markedet.
Fokus på tidlige faser
For at hjælpe videnbaserede iværksættere i gang lancerer fondene nu en række initiativer.
– Med de nye programmer har vi fokus på at understøtte de tidlige faser af iværksætteri og på at opdyrke talent både i forskningsverdenen og i virksomhederne. Det skal styrke forudsætningen for, at forskning og innovation kan gå hånd i hånd og skabe værdi for Danmark, siger Peter Høngaard Andersen, direktør i Innovationsfonden.
Frem for alt skal forståelsen af iværksætteri bredes ud, så nye grupper af iværksættere kan vokse frem.
I 2019 flytter fonden sit hovedkontor til Aarhus.
Innovationsfonden er en af de største bidragydere af de såkaldte konkurrenceudsatte midler til dansk forskning, og i 2017 investerede fonden i alt 1,3 mia. kroner.
Fondens nuværende formand er Jens Maaløe. Innovationsfonden skal have ny formand i starten af 2019, og vedkommende forventes at blive på posten i en treårig periode.
Et af de nye initiativer bliver en investeringsdag, hvor iværksættere kan komme og pitche deres forretningsidé for investorer.
Samtidig fortsætter Innovationsfonden sine internationale programmer, hvor iværksættere får mulighed for at teste deres forretningsidéer i Silicon Valley og Müchen.
Fremover vil begge fonde også brede sig ud på landkortet ved at etablere nye kontorer rundt i landet.
Innovationsfonden vil fremover have hovedkontor i Aarhus og mindre kontor i København, Odense og Aalborg. Vækstfonden supplerer sine eksisterende kontorer med nye placeringer i Odense, Aalbrog og Aarhus.
Erhvervsminister Rasmus Jarlov, der er har Vækstfonden under sit ministerium, siger om fondenes nye initiativer, at;
– Danske iværksættervirksomheder har brug for et effektivt og enkelt erhvervsfremmesystem, så mangel på kapital ikke bliver en hindring for vækst. Med to samlende indgange og en række nye produkter forenkler og styrker vi indsatsen.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.