Den danske medicinalvirksomhed Leo Pharma vil nedlægge 1000 stillinger over de næste to år.
Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.
Nedskæringerne sker som led i at gøre virksomheden mere konkurrencedygtig.
– Vi befinder os på et afgørende tidspunkt i vores transformationsrejse – og i vores virksomheds historie endda. For at frigøre det fulde potentiale skal vi nu øge rentabiliteten og foretage dristige investeringer i de bedste og mest innovative behandlingsmuligheder for de patienter, vi betjener, lyder det fra Anders Kronborg, Chief Financial Officer og fungerende CEO i Leo Pharma.
Læs også: Leo Pharma satser på åbent forskningssamarbejde
Som en del af omstruktureringerne vil Leo Pharma rette virksomhedens fokus på ”forskning i lovende småmolekyleteknologier” med en ambition om at skabe nye ”aktiver” hvert andet til tredje år. Planen er her at trække forskningen hjem til Leo Pharma, hvilket betyder, at Leo Pharmas Open Innovation, Regenerative Medicine og Science &Tech Hubs i Asien og Boston, USA, vil blive lukket.
– Den nye driftsmodel, vi annoncerer i dag, vil gøre en meget mere enkel, agil og effektiv Leo Pharma, og det er den bedste vej frem for os for at sikre en bæredygtig forretningsmodel for fremtiden. Vi vil gøre vores yderste for at støtte vores kolleger, efterhånden som ændringerne gennemføres, siger Anders Kronborg.
Stort underskud
Leo Pharma producerer midler mod hudlidelser, hvor de er blandt verdens førende.
I 2020 havde virksomheden et underskud på 951millioner kroner. I 20019 var underskuddet på 1,3 milliarder kroner.
Virksomheden har endnu ikke offentliggjort tal for 2021, men ifølge den nytiltrådte bestyrelsesformand, Jesper Brandgaard, ser tingene ikke umiddelbart lyse ud.
– Det er klart, at når du står i et vadested med store investeringer i nye produkter, så er det ikke befordrende for en god udvikling i din bundlinje, sagde Jesper Brandgaard til Finans.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
