Novo Nordisk Fonden og regeringen drøfter mulighederne for at producere vacciner i Danmark.
Det skriver Berlingske.
Over for avisen bekræfter både erhvervsminister Simon Kollerup (S) og Novo Nordisk Fonden, at der finder forhandlinger sted.
– Vi kan bekræfte, at vi har drøftelser med regeringen om mulighederne for at etablere en vaccineproduktion i Danmark. Vi kan ikke uddybe det yderligere for nuværende, siger Steffen Lüders, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden.
Læs også: Mads Krogsgaard Thomsen ny direktør i Novo Nordisk Fonden
Udmeldingen kommer efter, at Novo Nordisk Fonden tidligere har afvist, det vil give mening med statslig vaccineproduktion, skriver Berlingske.
Samarbejdet etableret
Statsminister Mette Frederiksen (S) har den seneste tid skrevet om vaccinerne på Facebook.
– Nu mangler vi vacciner. Danmark var ikke forberedt på en epidemi. Det må ikke ske igen. Det er ikke mindst derfor, vi nu arbejder hårdt for at sikre en øget produktion af vacciner. Så vi bliver mindre sårbare i fremtiden, lød det 11. marts.
Allerede 6. marts løftede statsministeren dog sløret for, at der var et stort samarbejde på bedding.
– Der er allerede sat spændende ting i gang. Selv har vi oprettet et offentligt-privat partnerskab med vores danske life-science sektor for at afsøge muligheder for at etablere produktionskapacitet herhjemme.
Læs også: Novo Nordisk Fonden opretter nyt corona-program
Et corona-samarbejde mellem staten og Novo Nordisk Fonden vil ikke være nyt. Siden pandemiens begyndelse har fonden afsat 460 millioner kroner til ”afsluttede, igangværende og kommende covid-19-relaterede projekter inden for forskning, uddannelse, behandling og diagnostik samt sociale og humanitære indsatser”.
250 millioner kroner af de afsatte midler er gået til etableringen af covid-19 testcentre over hele landet. Derudover har Novo Nordisk Fonden og Novozymes stillet laboratorier til rådighed.
Forsiden lige nu:

Nedlægning af engelsksprogede uddannelser rammer STEM-optagelser
Optaget på engelsksprogede STEM-uddannelser er faldet med 46 %. Flere interessenter mener, at regeringens beslutning om at nedlægge et stort antal engelsksprogede uddannelser skal genovervejes.

Ny teknologi finder de skjulte lag i antikke tekster
Digitalisering og ny teknologi skaber nye muligheder for antikforskningen, og nu har SDU modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra EU til at forske i antikke teksters skjulte lag.

Verdens ældste forskningsstation genåbner: Forskere strømmer til for enestående klimaforskning
Arktisk Station er et forskningsknudepunkt, der tilbyder en unik datatidsrejse gennem 100 års klimaforandringer. Nu er stationen genåbnet med ny kapacitet til at huse forskere fra hele verden, der dykker ned i løsninger på klimadommedagsprofetier, fortæller stationens ledere.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.