Novo Nordisk Fonden og regeringen drøfter mulighederne for at producere vacciner i Danmark.
Det skriver Berlingske.
Over for avisen bekræfter både erhvervsminister Simon Kollerup (S) og Novo Nordisk Fonden, at der finder forhandlinger sted.
– Vi kan bekræfte, at vi har drøftelser med regeringen om mulighederne for at etablere en vaccineproduktion i Danmark. Vi kan ikke uddybe det yderligere for nuværende, siger Steffen Lüders, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden.
Læs også: Mads Krogsgaard Thomsen ny direktør i Novo Nordisk Fonden
Udmeldingen kommer efter, at Novo Nordisk Fonden tidligere har afvist, det vil give mening med statslig vaccineproduktion, skriver Berlingske.
Samarbejdet etableret
Statsminister Mette Frederiksen (S) har den seneste tid skrevet om vaccinerne på Facebook.
– Nu mangler vi vacciner. Danmark var ikke forberedt på en epidemi. Det må ikke ske igen. Det er ikke mindst derfor, vi nu arbejder hårdt for at sikre en øget produktion af vacciner. Så vi bliver mindre sårbare i fremtiden, lød det 11. marts.
Allerede 6. marts løftede statsministeren dog sløret for, at der var et stort samarbejde på bedding.
– Der er allerede sat spændende ting i gang. Selv har vi oprettet et offentligt-privat partnerskab med vores danske life-science sektor for at afsøge muligheder for at etablere produktionskapacitet herhjemme.
Læs også: Novo Nordisk Fonden opretter nyt corona-program
Et corona-samarbejde mellem staten og Novo Nordisk Fonden vil ikke være nyt. Siden pandemiens begyndelse har fonden afsat 460 millioner kroner til ”afsluttede, igangværende og kommende covid-19-relaterede projekter inden for forskning, uddannelse, behandling og diagnostik samt sociale og humanitære indsatser”.
250 millioner kroner af de afsatte midler er gået til etableringen af covid-19 testcentre over hele landet. Derudover har Novo Nordisk Fonden og Novozymes stillet laboratorier til rådighed.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.