Novo Nordisk Fonden og regeringen drøfter mulighederne for at producere vacciner i Danmark.
Det skriver Berlingske.
Over for avisen bekræfter både erhvervsminister Simon Kollerup (S) og Novo Nordisk Fonden, at der finder forhandlinger sted.
– Vi kan bekræfte, at vi har drøftelser med regeringen om mulighederne for at etablere en vaccineproduktion i Danmark. Vi kan ikke uddybe det yderligere for nuværende, siger Steffen Lüders, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden.
Læs også: Mads Krogsgaard Thomsen ny direktør i Novo Nordisk Fonden
Udmeldingen kommer efter, at Novo Nordisk Fonden tidligere har afvist, det vil give mening med statslig vaccineproduktion, skriver Berlingske.
Samarbejdet etableret
Statsminister Mette Frederiksen (S) har den seneste tid skrevet om vaccinerne på Facebook.
– Nu mangler vi vacciner. Danmark var ikke forberedt på en epidemi. Det må ikke ske igen. Det er ikke mindst derfor, vi nu arbejder hårdt for at sikre en øget produktion af vacciner. Så vi bliver mindre sårbare i fremtiden, lød det 11. marts.
Allerede 6. marts løftede statsministeren dog sløret for, at der var et stort samarbejde på bedding.
– Der er allerede sat spændende ting i gang. Selv har vi oprettet et offentligt-privat partnerskab med vores danske life-science sektor for at afsøge muligheder for at etablere produktionskapacitet herhjemme.
Læs også: Novo Nordisk Fonden opretter nyt corona-program
Et corona-samarbejde mellem staten og Novo Nordisk Fonden vil ikke være nyt. Siden pandemiens begyndelse har fonden afsat 460 millioner kroner til ”afsluttede, igangværende og kommende covid-19-relaterede projekter inden for forskning, uddannelse, behandling og diagnostik samt sociale og humanitære indsatser”.
250 millioner kroner af de afsatte midler er gået til etableringen af covid-19 testcentre over hele landet. Derudover har Novo Nordisk Fonden og Novozymes stillet laboratorier til rådighed.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.