Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Nu kan danskerne booke en forsker

I forbindelse med Forskningens Døgn i april kan danskerne nu booke en forsker.

I april løber Forskningens Døgn af stablen, og allerede nu kan danskerne booke sig en forsker til at gøre dem, deres familie eller kolleger en tand klogere.
I april løber Forskningens Døgn af stablen, og allerede nu kan danskerne booke sig en forsker til at gøre dem, deres familie eller kolleger en tand klogere.

Vi skal blive bedre til at få formidle dansk forskning og inddrage almindelige borgere i forskningsverdenen. Cirka sådan lyder et af argumenterne, der ligger til grund for den årligt tilbagevendende videnskabsfestival, Forskningens Døgn.

Som led i festivalen kan almindelige danskere booke en forsker til at komme og fortælle om sit stofområde – og med 526 bestilte foredrag i 2018 lader det til, at konceptet huer danskerne.

250 pirrende foredrag at vælge mellem

Den landsdækkende festival løber af stablen den 24.-30. april, og fra 1.-29. marts kan danskerne altså booke en forsker til at komme og fortælle om vedkommendes forskningsområde som led i festivalen.

For der forskes i mange forskellige ting. Og det skal danske befolkning have indblik i. Konkret kan de derfor vælge mellem 250 foredrag rundt i hele landet – lige fra viden om mindernes lagring i hukommelsen og fremtidige energiløsninger til dyrlægers forskning.

Uddannelses- og Forskningsministeriet, der arrangerer festivalen, opfordrer også danskerne til at gøre brug af tilbudet og se det som en mulighed for at blive lidt klogere:

– Forskning er fascinerende, og forskning er vigtigt for vores fremtid. Men forskning skal være mere synlig i vores hverdag, og den skal pirre vores nysgerrighed. Derfor er jeg stor fan af Forskningens Døgn, der giver alle borgere mulighed for at komme helt tæt på forskningen og få den fortalt af forskerne selv, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Det praktiske

Alle – for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem – kan bestille et foredrag. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer og tilbyde passende rammer.

Foredraget er gratis, men forskeren skal have dækket eventuelle transportomkostninger, hvis vedkommende ikke er tilknyttet et universitet.

Om Forskningens Døgn:
Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i slutningen af april måned med over 700 events og foredrag i hele landet og mere end 70.000 besøgende.

Forsiden lige nu:

Forskningsmastodont lander milliardoverskud for 2022

Novozymes endte 2022 med et overskud på 3,7 milliarder kroner – cirka 500 millioner mere end året inden. Væksten bekræfter, at vores bioløsninger er mere relevante end nogensinde, udtaler Ester Baiget, Præsident og CEO.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.