Den 1. maj får Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet en ny dekan.
Indstillingsudvalget støtter rektors beslutning om, at Mikkel Vedby Rasmussen er den rette til at udvikle universitetets samfundsvidenskabelige forskning og uddannelser.
– Det er med glæde, at vi kan ansætte institutleder Mikkel Vedby Rasmussen som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Som dekan får han en fremtrædende rolle med at demonstrere samfundsvidenskabernes betydning, skabe mere tværfaglig udvikling og sammenhængskraft og positionere fakultetet via en aktiv international forskningsformidling, siger Henrik C. Wegener, rektor på KU.
Én af de centrale opgaver, Mikkel Vedby Rasmussen går i møde, er at gennemføre KU’s strategi frem mod 2023
– Og jeg er overbevist om, at han med afsæt i sin hidtidige karriere er den rette til at påtage sig den opgave, siger rektoren.
Et enormt privilegium
Mikkel Vedby Rasmussen afløser dekan Troels Østergaard Sørensen, som siden 2006 har stået i spidsen for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.
Den nye dekan skriver på Twitter, at han glæder sig til at starte i sin nye stilling den 1. maj.
– Det er et enormt privilegium at skulle arbejde med så dygtige og talentfulde studerende, administrativt personale og videnskabeligt personale. Jeg glæder mig, skriver Mikkel Vedby Rasmussen.
Mikkel Vedby Rasmussen bliver ansat som dekan for en femårsperiode. Med reference til rektor bliver han ansvarlig for fakultetets ledelse og økonomi og deltager i den overordnede ledelse og udvikling af Københavns Universitet.
Mikkel Vedby Rasmussens tidligere ansættelser:
- Institutleder, Institut for Statskundskab på Københavns Universitet (siden 2016)
- Professor, Institut for Statskundskab på Københavns Universitet (siden 2016)
- Professor MSO ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet (2015-16)
- Kontorchef i Forsvarsministeriets udviklingssekretariat (2014-15)
- Professor MSO og centerleder ved Center for Militære Studier på Københavns Universitet (2010-14)
- Lektor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet (2009-10)
- Institutleder ved Dansk Institut for Militære Studier (2006-09)
- Lektor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet (2004-06)
- Forsker og siden seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (2001-04)
Kilde: Københavns Universitet
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har 6.700 studerende, der går på en af fakultetets 6 bacheloruddannelser og 8 kandidatuddannelser. Fakultetet har 420 ansatte fordelt på 5 institutter og et budget for 2019 på 526 mio. kr.
Forsiden lige nu:

Top 40 over verdens mest grønne business-universiteter er fundet
Ifølge seneste analyse fra Corporate Knights er der kommet meget mere fokus på bæredygtighed på verdens business universiteter. Og det viser sig helt ned i læseplanerne.

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’
Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.