Den 1. maj får Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet en ny dekan.
Indstillingsudvalget støtter rektors beslutning om, at Mikkel Vedby Rasmussen er den rette til at udvikle universitetets samfundsvidenskabelige forskning og uddannelser.
– Det er med glæde, at vi kan ansætte institutleder Mikkel Vedby Rasmussen som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Som dekan får han en fremtrædende rolle med at demonstrere samfundsvidenskabernes betydning, skabe mere tværfaglig udvikling og sammenhængskraft og positionere fakultetet via en aktiv international forskningsformidling, siger Henrik C. Wegener, rektor på KU.
Én af de centrale opgaver, Mikkel Vedby Rasmussen går i møde, er at gennemføre KU’s strategi frem mod 2023
– Og jeg er overbevist om, at han med afsæt i sin hidtidige karriere er den rette til at påtage sig den opgave, siger rektoren.
Et enormt privilegium
Mikkel Vedby Rasmussen afløser dekan Troels Østergaard Sørensen, som siden 2006 har stået i spidsen for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.
Den nye dekan skriver på Twitter, at han glæder sig til at starte i sin nye stilling den 1. maj.
– Det er et enormt privilegium at skulle arbejde med så dygtige og talentfulde studerende, administrativt personale og videnskabeligt personale. Jeg glæder mig, skriver Mikkel Vedby Rasmussen.
Mikkel Vedby Rasmussen bliver ansat som dekan for en femårsperiode. Med reference til rektor bliver han ansvarlig for fakultetets ledelse og økonomi og deltager i den overordnede ledelse og udvikling af Københavns Universitet.
Mikkel Vedby Rasmussens tidligere ansættelser:
- Institutleder, Institut for Statskundskab på Københavns Universitet (siden 2016)
- Professor, Institut for Statskundskab på Københavns Universitet (siden 2016)
- Professor MSO ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet (2015-16)
- Kontorchef i Forsvarsministeriets udviklingssekretariat (2014-15)
- Professor MSO og centerleder ved Center for Militære Studier på Københavns Universitet (2010-14)
- Lektor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet (2009-10)
- Institutleder ved Dansk Institut for Militære Studier (2006-09)
- Lektor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet (2004-06)
- Forsker og siden seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (2001-04)
Kilde: Københavns Universitet
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har 6.700 studerende, der går på en af fakultetets 6 bacheloruddannelser og 8 kandidatuddannelser. Fakultetet har 420 ansatte fordelt på 5 institutter og et budget for 2019 på 526 mio. kr.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.