– For at kunne nå vores ambitiøse mål for den grønne omstilling, skal vi investere massivt i udviklingen af fremtidens teknologier. Det gør vi blandt andet med den her pulje. De projekter, vi støtter her, skal muliggøre udnyttelsen af det kæmpe potentiale, der ligger i vedvarende energi og er et vigtigt skridt på vejen til 2030.
Således lød udmeldingen fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse fra Ministeriet.
I puljen er der 128 mio. kr. og de skal gå til udvikling nye teknologier, der kan lagre og konvertere strøm fra f.eks. vind- og solenergi.
Det kan betyde, at man i langt højere grad kan udnytte den vedvarende energi på andre tidspunkter, end når den produceres.
Hos DI Energi er man meget positive over regeringens udmelding, da markedet vil vokse de kommende år.
Men det er ikke helt nok, hvis Danmark skal i front, mener de.
– Det er rigtig set, at regeringen satser på energilagring, men det er ikke nok med en bevilling alene i år. I 1970’erne begyndte Danmark at udvikle vindmøller, og det har taget tre årtier at nå til der, hvor vi er i dag. Hvis Danmark for alvor skal komme i front med lagring og konvertering af energi, er det nødvendigt med en langsigtet satsning på dette område, skriver branchedirektør i DI Energi, Troels Ranis, på deres side.
Danmark skal indtage global lederrolle
Regeringen ønsker ikke kun at udvikle nationale løsninger, men de ser gerne, at Danmark bliver verdensledende på området.
Noget, som vi har reel mulighed for, mener ministeren.
– Danmark skal indtage en global lederrolle og blive frontløber på teknologi til lagring og konvertering af grøn strøm. Vi skal udvikle fremtidens grønne løsninger, og det har vi et godt udgangspunkt for med den viden og teknologi, der er udviklet i Danmark og særligt i den danske vindindustri. Det fundament skal vi bygge videre på, siger minister Dan Jørgensen
Puljen med de 128 mio. kr. vil derfor finansiere projekter, som er af markant og betydelig størrelse. Og så er den teknologineutral, hvilket betyder, at alle relevante teknologier på området kan komme i betragtning.
Og det vil Aalborg Universitet gerne.
For da nyheden rammer Twitter, er deres dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Henrik Pedersen, hurtig på tasterne:
– 400 energiforskere på AAU er godt i gang med at finde løsninger til fremtidens grønne energisystemer- bl.a. sammen med gode kolleger på DTU. Vi er klar til at tage endnu flere skridt for at opnå 70%-målet i 2030. Du hører fra os, Dan Jørgensen, skriver han.
Forsiden lige nu:

Forskningsmastodont lander milliardoverskud for 2022
Novozymes endte 2022 med et overskud på 3,7 milliarder kroner – cirka 500 millioner mere end året inden. Væksten bekræfter, at vores bioløsninger er mere relevante end nogensinde, udtaler Ester Baiget, Præsident og CEO.

Forskere kritiserer rådne rekrutteringssystemer og skjulte uretfærdigheder
En række forskere har henvendt sig til Science Report med kritik af ansættelsesprocesserne til forskerstillinger. Danske Magistre, Danske Universiteter og Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd lytter og giver perspektiv på problemerne.

Ny værktøjskasse styrker integriteten på din forskningsinstitution
En ny værktøjskasse til universiteter, forskningsinstitutioner og fonde hjælper med at håndtere brud på forskningsintegritet, og bruges som reference til Horizon Europe-ansøgninger.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.