– For at kunne nå vores ambitiøse mål for den grønne omstilling, skal vi investere massivt i udviklingen af fremtidens teknologier. Det gør vi blandt andet med den her pulje. De projekter, vi støtter her, skal muliggøre udnyttelsen af det kæmpe potentiale, der ligger i vedvarende energi og er et vigtigt skridt på vejen til 2030.
Således lød udmeldingen fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse fra Ministeriet.
I puljen er der 128 mio. kr. og de skal gå til udvikling nye teknologier, der kan lagre og konvertere strøm fra f.eks. vind- og solenergi.
Det kan betyde, at man i langt højere grad kan udnytte den vedvarende energi på andre tidspunkter, end når den produceres.
Hos DI Energi er man meget positive over regeringens udmelding, da markedet vil vokse de kommende år.
Men det er ikke helt nok, hvis Danmark skal i front, mener de.
– Det er rigtig set, at regeringen satser på energilagring, men det er ikke nok med en bevilling alene i år. I 1970’erne begyndte Danmark at udvikle vindmøller, og det har taget tre årtier at nå til der, hvor vi er i dag. Hvis Danmark for alvor skal komme i front med lagring og konvertering af energi, er det nødvendigt med en langsigtet satsning på dette område, skriver branchedirektør i DI Energi, Troels Ranis, på deres side.
Danmark skal indtage global lederrolle
Regeringen ønsker ikke kun at udvikle nationale løsninger, men de ser gerne, at Danmark bliver verdensledende på området.
Noget, som vi har reel mulighed for, mener ministeren.
– Danmark skal indtage en global lederrolle og blive frontløber på teknologi til lagring og konvertering af grøn strøm. Vi skal udvikle fremtidens grønne løsninger, og det har vi et godt udgangspunkt for med den viden og teknologi, der er udviklet i Danmark og særligt i den danske vindindustri. Det fundament skal vi bygge videre på, siger minister Dan Jørgensen
Puljen med de 128 mio. kr. vil derfor finansiere projekter, som er af markant og betydelig størrelse. Og så er den teknologineutral, hvilket betyder, at alle relevante teknologier på området kan komme i betragtning.
Og det vil Aalborg Universitet gerne.
For da nyheden rammer Twitter, er deres dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Henrik Pedersen, hurtig på tasterne:
– 400 energiforskere på AAU er godt i gang med at finde løsninger til fremtidens grønne energisystemer- bl.a. sammen med gode kolleger på DTU. Vi er klar til at tage endnu flere skridt for at opnå 70%-målet i 2030. Du hører fra os, Dan Jørgensen, skriver han.
Forsiden lige nu:

Praksisnær forskning risikerer at drukne i smalle og korte tidshorisonter
Der er ti års jubilæum for erhvervsakademier og professionshøjskolers arbejde med anvendelsesorienterede forskning og udvikling (FoU). DFiR giver fem anbefalinger til at sikre fremtidens forskning og velfærd.

Disse 7 forskningsarrangementer skal du opleve på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer – se de 7 mest interessante her.

Forskningsgruppen Social Complexity Lab vinder Årets Forskningsmiljøpris 2023
Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.