Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Regeringen giver millioner til projekter, der kan lagre grøn energi

Universitet er klar, og erhvervslivet positive – men der skal mere til, mener de.

Foto: iStock

– For at kunne nå vores ambitiøse mål for den grønne omstilling, skal vi investere massivt i udviklingen af fremtidens teknologier. Det gør vi blandt andet med den her pulje. De projekter, vi støtter her, skal muliggøre udnyttelsen af det kæmpe potentiale, der ligger i vedvarende energi og er et vigtigt skridt på vejen til 2030.

Således lød udmeldingen fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse fra Ministeriet.

I puljen er der 128 mio. kr. og de skal gå til udvikling nye teknologier, der kan lagre og konvertere strøm fra f.eks. vind- og solenergi.

Det kan betyde, at man i langt højere grad kan udnytte den vedvarende energi på andre tidspunkter, end når den produceres.

Hos DI Energi er man meget positive over regeringens udmelding, da markedet vil vokse de kommende år.

Men det er ikke helt nok, hvis Danmark skal i front, mener de.

– Det er rigtig set, at regeringen satser på energilagring, men det er ikke nok med en bevilling alene i år. I 1970’erne begyndte Danmark at udvikle vindmøller, og det har taget tre årtier at nå til der, hvor vi er i dag. Hvis Danmark for alvor skal komme i front med lagring og konvertering af energi, er det nødvendigt med en langsigtet satsning på dette område, skriver branchedirektør i DI Energi, Troels Ranis, på deres side.

Danmark skal indtage global lederrolle
Regeringen ønsker ikke kun at udvikle nationale løsninger, men de ser gerne, at Danmark bliver verdensledende på området.

Noget, som vi har reel mulighed for, mener ministeren.

– Danmark skal indtage en global lederrolle og blive frontløber på teknologi til lagring og konvertering af grøn strøm. Vi skal udvikle fremtidens grønne løsninger, og det har vi et godt udgangspunkt for med den viden og teknologi, der er udviklet i Danmark og særligt i den danske vindindustri. Det fundament skal vi bygge videre på, siger minister Dan Jørgensen

Puljen med de 128 mio. kr. vil derfor finansiere projekter, som er af markant og betydelig størrelse. Og så er den teknologineutral, hvilket betyder, at alle relevante teknologier på området kan komme i betragtning.

Og det vil Aalborg Universitet gerne.

For da nyheden rammer Twitter, er deres dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Henrik Pedersen, hurtig på tasterne:

– 400 energiforskere på AAU er godt i gang med at finde løsninger til fremtidens grønne energisystemer- bl.a. sammen med gode kolleger på DTU. Vi er klar til at tage endnu flere skridt for at opnå 70%-målet i 2030. Du hører fra os, Dan Jørgensen, skriver han.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.