Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Videnskabernes Selskab satser stort på mødested for forskere og borgere

Gennem tre år og tre temaer skal Videnskabernes Selskabs nye projekt “VidenSkaber” samle borgere og forskere om at skabe oplyste diskussioner og bæredygtige løsninger på hverdagens store problemer.

Det første tema i VidenSkaber undersøger, hvordan hjemmet og det byggede miljø påvirker vores sundhed, former vores fællesskaber og sætter aftryk på klimaet. Foto: Videnskabernes Selskab.

Skal dit nye hjem være et renoveringsprojekt, det grønneste off-grid drømmehus, eller er drømmen en stor nybygget, arkitekttegnet villa på Strandvejen?

Det valg har betydning for planeten, fælleskabet og vores sundhed. Men hvilken betydning - og hvordan balancerer vi egne behov med jordens begrænsninger?

Det udforsker Videnskabernes Selskab i det første tema i selskabets nye store satsnings: VidenSkaber.

VidenSkaber er et nyt mødested, der inviterer borgere og landets dygtigste forskere på tværs af de videnskabelige discipliner til at diskutere hverdagens store problemstillinger. Det går nu løs, oplyser Videnskabers Selskab, der står bag initiativet. Første tema er, hvordan vi skal bo.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: