Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Virksomhed til politikere: Gør jer selv, forskning og økonomien en tjeneste med benhård satsning på life science

Grib momentum og invester i life science fra uddannelse til rammevilkår – det giver dobbelt gevinst for Danmarks økonomi og erhvervsliv, lyder anbefalingen til de kommende politiske magter fra den private biotekvirksomhed Gubra.

Direktør i biotekvirksomheden Henrik Blou mener, at life science skal på den politiske dagsorden lige fra uddannelse og forskning til virksomhedsvilkår. Foto: Louise Munch Blicher.

Uden forskningskompetencer i særklasse, kan vi ikke opretholde en life science sektor i verdensklasse. Derfor skal vi satse på at uddanne til de områder, som er afgørende for dansk forskning, økonomi og international konkurrencekraft. 

For direktøren i den private forsknings-biotekvirksomhed Gubra, Henrik Blou, er der ingen tvivl, om hvor det politiske fokus derfor bør være.

- Det er først og fremmest vigtigt med politikere, der anerkender og forstår, at life science er et af de erhvervsområder, der bidrager allermest til væksten i dansk økonomi. Derfor fortjener branchen et helt særligt politisk fokus for at sikre, at vi fortsætter med at udvikle den danske life science sektor, siger Henrik Blou.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: