Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Spionage

Forskere bliver tvunget til at betale løsesummer for egen forskning

Danske forskere er truet af en række hackergrupper, der kræver penge for ikke at lække stjålent data, forklarer Mark Fiedel, chef for cyberanalyse ved Center for Cybersikkerhed.

Siden 2019 har flere cyberkriminelle grupper udført målrettede ransomware-angreb mod danske forskere og forskningsinstitutioner, siger Mark Fiedel, chef for cyberanalyse ved Center for Cybersikkerhed. Foto: CFCS

Cyberangreb er nogle af de sværeste udfordringer for it-afdelingerne på danske forskningsinstitutioner og - virksomheder. Flere afværger angreb på daglig eller ugentlig basis, og så sent som i sidste uge afværgede DTU et stort hackerangreb.

Landets efterretningstjenester og – myndigheder er meget bevidste om truslen fra hackergrupper, ikke mindst hos Center for Cybersikkerhed (CFCS).

I 2018 betegnede centeret truslen mod dansk forskning som HØJ.

Den vurdering blev i 2021 hævet til MEGET HØJ, og den trusselsvurdering er stadig gældende, forklarer Mark Fiedel, chef for cyberanalyse ved Center for Cybersikkerhed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: