World Economic Forum i Davos er et virvar af udmeldinger, rapporter og talks. Men hvad er de vigtigste takeaways i forhold til bæredygtighed?
Det har Toby Heaps et bud på. Han er CEO for Corporate Knights, det canadiske medie- og investeringsanalysefirma, som hvert år offentliggør deres årlige rangliste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, der i år blev toppet af Chr. Hansen.
I et langt og underholdende indlæg om blandt andet finanssektorens stigende interesse for bæredygtige investeringer, har Toby Heaps også et klart råd:
“CEOs who want to be on the right side of history will want to lead change rather than stand in its way.”
Her er hans 10 takeaways fra WEF i Davos, som kan læses i fuld længde her.
1. Fokuser på de store tal. Selvom plastiksugerør måske nok har en symbolsk betydning, er det bæredygtighed i den store skala, som vil rykke noget.
2. Lad pengene følge dine budskaber. Toby Heaps fremhæver, at især virksomheders pensionsordninger for medarbejderne er en “sleeping giant”, der kan kanalisere store pengestrømme til grønne investeringer.
3. Stil investorerne til ansvar. Det er ikke nok at rangere virksomhederne efter, hvor bæredygtige de er. Også investorerne skal rangeres, skriver Toby Heaps og indikerer, at det er et nyt område, som Corporate Knights er på vej med.
4. Flere kvinder i ledelsen. I Toby Heaps’ opremsning af kvinder på topposter med stærke sustainability dagsordener nævnes blandt andet danske Lise Kingo.
5. Skaler bottom-up løsninger. Selvom store institutioner bevæger sig i den rigtige retning, vil de virkeligt transformerende løsninger kommer fra bottom-up-initiativer.
6. Hyld de nye fortalere for bæredygtig økonomi. Toby Heaps peger blandt andet på begreber som purposeful capitalism, som Mariana Mazzucato skriver om.
7. Hold dig i kontakt med naturen. Måske ville verdenslederne blive endnu mere ambitiøse på bæredygtighedsdagsordenen, hvis de tillod sig selv at nyde Davos’ smukke natur på ski.
8. Svøm imod strømmen. Brug ikke fortiden til at spå om en fremtid, som vil blive radikalt anderledes fra, hvad vi kender i dag, lyder Toby Heaps’ råd.
9. Hold ud. Intet der er værd at opnå er let at opnå.
10. Kom ud af din comfort zone.
Forsiden lige nu:

Eksperterne har talt: Det skal vi med kunstig intelligens
FREMTIDENS AI. Debatserien om kunstig intelligens har nået sin ende. Vi tager en rundtur i svarene på, hvad vi egentlig skal med kunstig intelligens – og hvordan vi gør det bedst.

Politikerne har lyttet: Pengepulje skal sikre arbejdskraft til life science
Uddannelses- og Forskningsministeriet åbner pulje til udvikling af life science-uddannelser og kompetenceudvikling. Det er første svar på branchens opråb om politisk handling.

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”
Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
