Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

5 sustainability-idéer til vinterferien, der ikke føles som arbejde

For de heldige, der holder vinterferie – og har noget tid på hånden – har vi fundet fem afslappende og inspirerende sustainability-ideer.

1. The Battle to Do Good: Inside McDonald’s Sustainability Journey

Forfatteren til bogen, Bob Langert, har været med på McDonalds sustainability-rejse lige fra begyndelsen. Det er i høj grad historien om menneskers engagement og uenigheder, har han sagt i et interview. På Amazon sælges bogen med denne teaser:

“Packed with first-hand anecdotes, interviews with key McDonald’s executives and NGO leaders, and scores of lessons learned, The Battle to Do Good is a sustainability page turner that provides unique insights and guidance on how to successfully navigate and manage today’s societal issues to make the business stronger, more relevant, and more profitable.”

En anmeldelse af bogen kan læses hos The Economist.

2. Sustainability Illustrated

En hel underkategori af tegneserietegnere beskæftiger sig udelukkende med klimaforandringerne. Sustainabilityillustrated.com er en af dem.

3. Greta Thunberg

Hvis du kun har læst artikler om Greta Thunberg eller hørt et kort uddrag af hendes taler. Så und dig selv at hør den unge klima-aktivist helt til ende. She means business.

4. Artists and climate change

“Where are the books? The plays? The goddamn operas?”. Hvorfor er der ingen kunst om klima-forandringerne? Sådan spurgte Bill McKibben, grundlæggeren af 350.org. Den opfordring var baggrunden for skabelsen af sitet artistsandclimatechange.com. De håber, at deres alternative tilgange kan inspirere nye måde at gribe udfordringerne an på. Se for eksempel artiklen The Top 10 Best Art/Sustainability Initiatives in Berlin.

5. Drømmenes Kaptajn

“Det fattigste menneske på jorden er det, der ikke har nogen forestilling om sit eget liv. Derfor skal man drømme.” 

Alle fakta taler for, at der skal drastiske tiltag til for at redde vores klode. Men som hjerneforskeren Thomas Ramsøy for nylig fortalte, taler fakta ikke til de følelser, som får os til at handle. Det gør Troels Kløvedal til gengæld. I en podcast af Susanna Sommer, mærker man virkelig med maven, hvorfor vi skal passe på kloden og alle de folkeslag og eventyr, som den gemmer på.

Skræppende måger og knagende skibsdæk akkompagnerer nu afdøde Troels Kløvedals mange små og store refleksioner om, hvad meningen egentlig er med vores korte liv. Lyt til den på dr.dk/podcast eller hvor du downloader dine podcasts.

Forsiden lige nu:

Podcastserie afslører vilde fortællinger grundstof for grundstof

Gennem 118 afsnit vækker podcastserien “Periodisk” alle grundstoffer til live. Med skuespiller Simon Bennebjerg i rollen som det periodiske system er hvert afsnit unikke fortællinger om grundstoffernes egenskaber, opdagelse og dilemmaer.


Seneste artikler:

De åbnede dørene for både ligestilling og omstilling

FEMININ FORTROP. På hver sit felt har Lise Kingo og Connie Hedegaard været med til at sætte bæredygtighed på dagsordenen. Vi har benyttet 8. marts til en snak med dem og to andre kvindelige bæredygtighedsveteraner.


Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply