Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Britisk investeringsfond finder klassens grønne drenge for PKA

Osmosis Investment investerer i selskaber, der har lavere CO2-udledning og ressourceforbrug end branchegennemsnittet. Nu skyder PKA fem mia. kr. ind.

Forsyningssektoren er en af de sektorer, hvor der kan være stor forskel på selskabernes klima- og miljøaftryk. Osmosis investerer målrettet i de selskaber, som er bedst. Foto: iStock/imonSkafar

Når sygeplejersker, fysioterapeuter, socialpædagoger og andre offentligt ansatte faggrupper med pensionsopsparing i PKA tager et tjek på pensionen, kan de fremover glæde sig over, at deres pensionspenge også bidrager til den grønne omstilling.

PKA har indgået en aftale med det britiske investeringsselskab Osmosis Investment Management, der har specialiseret sig i at identificere og investere i selskaber, der er har reduceret CO2-emissioner, vandforbrug og affald. PKA skyder omkring fem mia. kr. af selskabets samlede pensionsformue på 400 mia. kr. i en ny fond, som Osmosis skal administrere.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: