Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

CEO’s skal holde øje med startups for ikke at blive hægtet af trends

AI-eksperten Stephen Ibaraki mener, at virksomheder bør have et digitalt “situation room”.

AI-eksperten Stephen Ibaraki mener, at virksomheder bør have et digitalt "situation room".

Fremtiden er digital, og for ikke at blive hægtet af de nyeste trends, er det vigtigt, at man holder øje med blandt andet relevante startup-virksomheder.

Sådan lyder anbefalingen fra canadiske Stephen Ibaraki, der anses som blandt de førende eksperter inden for kunstig intelligens, også kaldet AI.

Digital reshaping var temaet på årets VL-topmøde, der virtuelt løb af stablen torsdag. Her blev rettet særligt fokus på, hvordan den digitale transformation kan være med til at styrke vejen mod at opfylde de 17 Verdensmål.

– Jeg vil anbefale, at CEO’s og andre ledere skaber et digitalt reshaping innovationscenter eller et digitalt situation room til at holde øje med nye innovationstrends, ledelsestendenser og endda til at holde øje med startups, for ikke at blive fanget uforberedt, lød det fra Ibaraki over en zoomforbindelse fra Silicon Valley ved VL-mødet.

– Tingene bevæger sig så hurtigt i dag, at du nemt kan blive fanget uforberedt, uddyber Ibaraki, der er grundlægger af AI For Good Global Summit.

Ibaraki mener desuden, at hvis han skulle pege på de vigtigste områder inden for teknologien, så er det især AI, som virksomhedslederne skal kigge på, men at også blockchain bliver mere og mere vigtigt.

Blockchain er en form for database spredt over et netværk af computere, der gemmer information om data i låste “blokke”. Hver gang ny data gemmes, sker det i en ny låst “blok” efter den forrige, som på en kæde, hvoraf navnet blockchain er kommet. Teknologien gør data mindre sårbar for blandt andet hacking, og selvom det mest kendte eksempel på, hvordan den bruges, er kryptovalutaen Bitcoin, kan blockchain bruges til meget andet end kryptotransaktioner.

Ifølge VL håber man med årets tema om digital reshaping at belyse, hvordan det dansk erhvervsliv kan rejse sig efter coronakrisen, med et strategisk holdningsskift og et mere robust samfund end før krisen. Temaet fortsættes ved VL’s hovedevent, nemlig VL Døgn, til oktober.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.