Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

CEO’s skal holde øje med startups for ikke at blive hægtet af trends

AI-eksperten Stephen Ibaraki mener, at virksomheder bør have et digitalt “situation room”.

AI-eksperten Stephen Ibaraki mener, at virksomheder bør have et digitalt "situation room".

Fremtiden er digital, og for ikke at blive hægtet af de nyeste trends, er det vigtigt, at man holder øje med blandt andet relevante startup-virksomheder.

Sådan lyder anbefalingen fra canadiske Stephen Ibaraki, der anses som blandt de førende eksperter inden for kunstig intelligens, også kaldet AI.

Digital reshaping var temaet på årets VL-topmøde, der virtuelt løb af stablen torsdag. Her blev rettet særligt fokus på, hvordan den digitale transformation kan være med til at styrke vejen mod at opfylde de 17 Verdensmål.

– Jeg vil anbefale, at CEO’s og andre ledere skaber et digitalt reshaping innovationscenter eller et digitalt situation room til at holde øje med nye innovationstrends, ledelsestendenser og endda til at holde øje med startups, for ikke at blive fanget uforberedt, lød det fra Ibaraki over en zoomforbindelse fra Silicon Valley ved VL-mødet.

– Tingene bevæger sig så hurtigt i dag, at du nemt kan blive fanget uforberedt, uddyber Ibaraki, der er grundlægger af AI For Good Global Summit.

Ibaraki mener desuden, at hvis han skulle pege på de vigtigste områder inden for teknologien, så er det især AI, som virksomhedslederne skal kigge på, men at også blockchain bliver mere og mere vigtigt.

Blockchain er en form for database spredt over et netværk af computere, der gemmer information om data i låste “blokke”. Hver gang ny data gemmes, sker det i en ny låst “blok” efter den forrige, som på en kæde, hvoraf navnet blockchain er kommet. Teknologien gør data mindre sårbar for blandt andet hacking, og selvom det mest kendte eksempel på, hvordan den bruges, er kryptovalutaen Bitcoin, kan blockchain bruges til meget andet end kryptotransaktioner.

Ifølge VL håber man med årets tema om digital reshaping at belyse, hvordan det dansk erhvervsliv kan rejse sig efter coronakrisen, med et strategisk holdningsskift og et mere robust samfund end før krisen. Temaet fortsættes ved VL’s hovedevent, nemlig VL Døgn, til oktober.

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.