”Inget jäkla virus ska knäcka oss”. Sådan lyder den norske hotelejer Petter Stordalens kampråb i den svenske erhvervsavis DI.se.
Han overtog rejseselskabet Spies sidste år og ejer derudover blandt andet Nordic Choice Hotels med over 200 hoteller og 17.000 ansatte. Kæden tæller også Villa Copenhagen, der skulle være åbnet 1. april i en total ombygget og gennemrenoveret udgave af Københavns gamle postcentral ved Hovedbanegården.
Men corona-krisen har lukket ned for alle rejseaktiviteter, og nu er 7.500 medarbejdere hjemsendt ligesom Stordalen selv udtaler, at branchen står “på kanten af afgrunden“.
For Villa Copenhagen betyder corona-krisen indtil videre, at åbningen er udsat til maj. Hotellet slår sig op på “bæredygtig luksus“, som hoteldirektør Peter Høgh Pedersen fortalte Sustain Report om sidste år. Indtil videre har det fem-stjernede hotel krævet en investering på 1,5 mia. kr.
Peter Høgh Pedersen tror først på et mere “normaliseret marked” i 2021, fortæller han i et skriftligt svar.
– COVID-19-situationen har store konsekvenser for vores forberedelse og tidsplan. Vi havde planlagt at åbne Villa Copenhagen den 1. april, men det har vi måttet skyde til den 14. maj under de nuværende omstændigheder.
– Vi har måttet justere vores organisation og bremse vores forberedelser og fremdrift både driftsmæssigt og kommercielt. Vores bæredygtige profil er uændret og vi arbejder videre med vores SDG-strategi som en vigtigt del af vores virksomhedskultur.
Forventer du, at rejselysten – og gæsternes fokus på bæredygtighed – kommer tilbage – og har du et bud på hvornår?
– Meget afhænger af de generelle restriktioner, som er dikteret af vores myndigheder og for Københavns vedkommende er også den internationale situation meget afgørende for, hvornår man kan forvente rejselysten er tilbage.
– Dernæst afhænger fremtiden jo også af, i hvor stort omfang den økonomiske krise bliver forværret eller trækker ud. Mit gæt er at 2020 ikke bliver “normaliseret” men at 2021 vil vise bedring mod en normalisering i vores market. Jeg tror absolut ikke at gæsternes eller vores fokus og krav om bæredygtighed aftager pga. den nuværende situation.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
