Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Corona-krisen udskyder åbning af bæredygtigt luksushotel

Petter Stordalens hotelimperium er stærkt udfordret af corona-krisen.

”Inget jäkla virus ska knäcka oss”. Sådan lyder den norske hotelejer Petter Stordalens kampråb i den svenske erhvervsavis DI.se.

Han overtog rejseselskabet Spies sidste år og ejer derudover blandt andet Nordic Choice Hotels med over 200 hoteller og 17.000 ansatte. Kæden tæller også Villa Copenhagen, der skulle være åbnet 1. april i en total ombygget og gennemrenoveret udgave af Københavns gamle postcentral ved Hovedbanegården.

Men corona-krisen har lukket ned for alle rejseaktiviteter, og nu er 7.500 medarbejdere hjemsendt ligesom Stordalen selv udtaler, at branchen står “på kanten af afgrunden“.

For Villa Copenhagen betyder corona-krisen indtil videre, at åbningen er udsat til maj. Hotellet slår sig op på “bæredygtig luksus“, som hoteldirektør Peter Høgh Pedersen fortalte Sustain Report om sidste år. Indtil videre har det fem-stjernede hotel krævet en investering på 1,5 mia. kr.

Peter Høgh Pedersen tror først på et mere “normaliseret marked” i 2021, fortæller han i et skriftligt svar.

– COVID-19-situationen har store konsekvenser for vores forberedelse og tidsplan. Vi havde planlagt at åbne Villa Copenhagen den 1. april, men det har vi måttet skyde til den 14. maj under de nuværende omstændigheder.

– Vi har måttet justere vores organisation og bremse vores forberedelser og fremdrift både driftsmæssigt og kommercielt. Vores bæredygtige profil er uændret og vi arbejder videre med vores SDG-strategi som en vigtigt del af vores virksomhedskultur.

Forventer du, at rejselysten – og gæsternes fokus på bæredygtighed – kommer tilbage – og har du et bud på hvornår?

– Meget afhænger af de generelle restriktioner, som er dikteret af vores myndigheder og for Københavns vedkommende er også den internationale situation meget afgørende for, hvornår man kan forvente rejselysten er tilbage.

– Dernæst afhænger fremtiden jo også af, i hvor stort omfang den økonomiske krise bliver forværret eller trækker ud. Mit gæt er at 2020 ikke bliver “normaliseret” men at 2021 vil vise bedring mod en normalisering i vores market. Jeg tror absolut ikke at gæsternes eller vores fokus og krav om bæredygtighed aftager pga. den nuværende situation.

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.