Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Danfoss vil have flere kvindelige ledere

Talrige nye initiativer skal øge andelen af kvindelige med 50 procent i Danfoss i 2025.

En tredjedel af lederne i Danfoss skal være kvinder i 2025. Det svarer til en stigning på 50 pct. Sådan lyder en ny målsætning for Danfoss i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet.

I 2022 skal andelen af kvindelige ledere udgøre 25 pct. Mens det i 2019 lykkedes at nå en målsætning om 20 pct. kvindelige ledere på globalt plan.

Årsagen til at øge andelen af kvindelige ledere er, at Danfoss ikke skal gå glip af den talentpulje, som de repræsenterer.

– I en verden, hvor kønsopdelingen er omkring 50:50, skal vi sikre, at vi ikke går glip af de kvindelige talenter og får de bedste mennesker ind. Diversitet i bred forstand og på alle niveauer er afgørende for at skabe de bedste løsninger til vores kunder og fastholde Danfoss som en spændende arbejdsplads med højt til loftet. Det er simpelthen det rigtige for os at gøre, siger Kim Fausing, adm. direktør i Danfoss, i en pressemeddelelse.

Det er ikke noget nyt, at Danfoss erkender behovet for kvindelige ledere. Fra 2014 til 2015 havde virksomheden et mål at hæve andel af kvindelige ledere fra 18 til 20 pct., men i regnskabet fra 2015 kunne man konstatere, at tallet stadig var 18 pct. I 2018-regnskabet havde andelen sneget sig op på 19 pct., og dermed nåede man heller ikke her målet på 20 pct., ifølge Leder idag.dk.

– Vi er nået langt, men vi må også erkende, at det kræver en ekstraordinær indsats for at nå vores ambitiøse mål. Vi er nødt til at gå nye og utraditionelle veje, udfordre os selv og sende et utvetydigt signal – til os selv om, at denne indsats har meget høj prioritet og til vores omverden, at Danfoss er en attraktiv virksomhed for begge køn, siger Ilonka Nussbaumer, HR-direktør i Danfoss i meddelelsen.

Med overskriften – diversitet og inklusion, sætter Danfoss derfor en lang række indsatser i værk. Det handler om i endnu højere grad end hidtil at fortælle om Danfoss som arbejdsplads og om de mange muligheder, man har som medarbejder.

Det betyder blandt andet, at flere kvindelige kandidater allerede i studietiden skal knyttes tættere til Danfoss gennem praktikker, studiejob, mentorordninger og Danfoss-netværk. Danfoss vil desuden sikre en ligelig kønsfordeling i sine postgraduate og talentprogrammer.

Derudover får kvindelige ansatte, som er tilknyttet Danfoss talentprogram, en senior leder som mentor samt karrierecoaching. Alle Danfoss-ledere vil desuden blive trænet i at udøve inkluderende ledelse og får som mål at arbejde på at nå minimum 30 pct. kvinder i deres lederteam inden 2025.

I Danfoss’ seks personer store direktion er der p.t. ingen kvinder. I den 11 personer store bestyrelse er der til gengæld tre kvinder. Her er Danfoss’ mål, at der skal være minimum én generalforsamlings-valgt kvinde, og det er der lige nu i skikkelse af Connie Hedegaard. De to andre kvindelige bestyrelsesmedlemmer, Sandra Nørgaard Bertelsen og Marianne Godballe, er begge valgt af medarbejderne.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.