Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

De indre udviklingsmål: Tænke. Være. Relatere. Samarbejde. Handle.

PODCAST: Eva Damsgaard Nielsen har udviklet spillet ”Mind Your Inner Development” på basis af såkaldte Inner Development Goals udviklet af svenske forskere. Hør hende fortælle mere i dialog med Steffen Max Høgh i podcasten Bæredygtig Business

Eva Damsgaard Nielsen har udviklet spillet ”Mind Your Inner Development. PR-foto.

Hvad er ”indre bæredygtighed”, og er det overhovedet håndgribeligt? Ja, siger en række svenske forskere som har skabt en pendant til SDG’erne (Sustainable Development Goals) som de kalder IDG’erne (Inner Development Goals). Og disse IDG’er har Eva Damsgaard Nielsen omsat til et spil, der kan hjælpe ledere med at sætte ord på forandring og indre bæredygtighed.

Spillet kaldes ”Mind Your Inner Development”, og Eva Damsgaard Nielsen besøger Steffen Max Høgh i podcaststudiet på Havnen i Aarhus for at tale om spillet, og hvorfor der er så hårdt brug for at sætte fokus på den indre bæredygtighed.

Hvis vi lige tager historien tilbage til begyndelsen: Inner Development Goals blev udviklet af en række svenske forskere og konsulenter fra forskellige universiteter i Sverige i 2021. De så hvordan FN’s verdensmål blev til handleplaner, og tænkte: ”Hvordan kan vi få de indre aspekter med? Og således skabte de IDG’erne, der består af fem dimensioner: Tænke. Være. Relatere. Samarbejde. Handle.

I spillet, som Eva Damsgaard Nielsen skabte på kort tid, efter hun havde hørt om den svenske forskning, starter man med at vælge en konkret udfordring fra sit eget arbejdsliv. Med afsæt i den udfordring ser man på de 23 indre udviklingsmål og vælger nogle, der kan hjælpe en videre.

Men hvorfor er sådan et spil nødvendigt, spørger Steffen Max Høgh.

-Vi er på afveje på grund af den teknologiske udvikling og industrialiseringen. Det er vigtigt at genetablere vores forbindelse med naturen, hvilket også er princippet i regenerativ ledelse, fortæller Eva Damsgaard Nielsen, som pointerer, at den indre bæredygtighed, ikke er noget mystisk.

Hun har aktuelle cases til at understøtte, at spillet hjælper med den indre bæredygtighed. For nylig havde hun 60 ledere fra det offentlige til at spille spillet, og de lærte at tale sammen på helt nye måder. Hun mener, at spillet kan ses som en slags ledelsesuddannelse, og hun har selv skabt en lederuddannelse, på baggrund af de 23 begreber.

Bliv klogere på indre bæredygtighed og spillet ”Mind Your Inner Development” i podcasten.

Lyt med her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.