Louise Sparf udgav i december 2022 bogen Lederskab i Balance, hvor hun fortæller sin personlige ledelsesfortælling, om håb for fremtidens lederskab og inspiration til hvor man kan starte for at få sit eget lederskab i balance.
Netop balancen er vigtig for Louise Sparf, der sætter skarpt på vigtigheden med en balance mellem hjerne og hjerte. Hjertet er kroppens vigtigste energicenter, og for at vi kan opnå de bedste resultater på arbejdspladserne, er vi nødt til at forstå vigtigheden i dette.
På en tur til Sverige, gik det op for Louise Sparf hvordan det regenerative var enormt vigtigt for at få langsigtede og bæredygtige resultater i organisationer. Her begyndte hun at arbejde frem mod en mere regenerativ ledelse, blandt andet ved hjælp af redskabet pauser. Pauser skal, ifølge Louise Sparf, ikke forbindes med dovenskab og u-produktivitet, men skal i stedet ses som et redskab, der kan øge effektiviteten. Ved pauserne kommer hjernebølgerne ned, hvilket øger vores nærvær og fokus. Her gik Louise Sparf forrest, for at ændre kulturen omkring pauser, ved selv at sætte pauser og natur i kalenderen.
“Jeg tror på at der er behov for ledelse, nu og i fremtiden. For ledelse er sådan set at sikre ramme og retning.” fortæller Louise Sparf, og påpeger, at medledelsen især er vigtig, da det meningsfulde arbejdsliv opstår i de nære teams.
Vi skal bevæge os væk fra det rationelle vækstparadigme, som har domineret arbejdslivet. Hjernen skal ikke på overarbejde, men vi skal i stedet gå hjem med mere energi end hvad vi kom med.
Denne proces er langt fra i mål, og Louise Sparf tror ikke på, at der findes en perfekt balance. Det er en vedvarende proces, men hun ser allerede en positiv udvikling i det små hos mange virksomheder.
Lyt til Podcast hvor Annemarie Meisling taler med Louise Sparf her.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Eske Willerslev: Iskerner og hundelort kickstartede verdenskendte opdagelser
DERFOR BLEV JEG FORSKER: NASA ringede og ville have fat i professor Willerslev. Titlen havde den specialestuderende ikke endnu, men et forskningsgennembrud af dimensioner banede vejen for forskerkarrieren.

Merværdien af nordiske forskningsprojekter trumfer de nationale
Nordisk forskningssamarbejde giver dobbelt op på merværdi for samfund og forskning, viser ny impactrapport. Derfor bør man satse på flere og større nordiske calls, mener direktør i NordForsk.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.