Onlineplatformen for mode og livsstil med hovedkvarter i Berlin, Zalando, udvider det bæredygtige sortiment på varelagrene fra 27.000 til over 60.000 varer og introducerer et bæredygtighedsflag til skønhedsprodukter.
Det sker som en reaktion på, at andelen af kunder, der køber bæredygtige varer, nu er på over 40 pct., hvilket er mere end en fordobling siden begyndelsen af 2020.
– Vi har oplevet ekstraordinær vækst i efterspørgslen på mere bæredygtig mode siden starten af året, siger Rubin Ritter, Zalandos co-CEO i en pressemeddelelse.
– Ifølge en ny intern undersøgelse, giver 34 procent af vores kunder udtryk for, at bæredygtighed er blevet vigtigere for dem som følge af coronapandemien. Med denne stigende interesse for bæredygtighed for øje er der et behov og momentum for forandring, og der er brug for, at modebranchen ændrer sig. Vi ønsker sammen med vores partnere at være drivkraft for denne forandring og gøre vores kunder i stand til endnu lettere at kunne træffe mere bæredygtige valg.
I den forbindelse lancerer Zalando desuden “redeZIGN for circularity”, den første capsule-kollektion (en mindre, målrettet kollektion, red.) udviklet til genbrug eller materialegenanvendelse.
– Vi er begejstrede over, at vi blot få uger efter at have introduceret vores pre-owned-kategori kan lancere vores første kollektion, som er udviklet med udgangspunkt i cirkularitetsprincipperne i fællesskab med vores partnere. Dette er et vigtigt skridt imod vores mål om at forlænge levetiden for mindst 50 millioner modeartikler i 2023, siger Kate Heiny, Zalandos direktør for bæredygtighed med henvisning til, at Zalando for nylig gav kunderne mulighed for at købe second hand-mode i henholdsvis det tyske og spanske marked.
De nye tiltag sker på 1-årsdagen for Zalandos bæredygtighedsstrategi do.MORE. Den inkluderer blandt andet, at virksomheden vil fastlægge science based targets for reduktion af CO2-aftryk i overensstemmelse med Parisaftalen. Derudover gennemgår alle Zalandos private labels og partnerbrands en obligatorisk bæredygtighedsvurdering, som inkluderer værktøjet Higg Brand & Retail Module, der har til formål at skabe et standardiseret vurderingssystem for modebranchen.
Zalandos øgede fokus på bæredygtighed har resulteret i ca. 600 millioner euro i GMV (Gross Merchandise Volume, som er værdien af alle varer, der sælges til kunder efter aflysning og returnering og inklusive moms, red.). Dermed nærmer Zalando sig målet om, at mere bæredygtig mode skal udgøre 20 procent af virksomhedens GMV i 2023.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
