Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Når klimaregnskabet går ned i leverandørkæden, skal indkøberne have klimadata

Fire ud fem nordiske virksomheder har klimapolitikker, men kun hver tredje rapporter CO2-udledninger i scope 3. Indkøbsafdelinger skal have flere og bedre data på klima.

Forsyningskæderne får større betydning i virksomhedernes klimaregnskaber. Foto: iStock/DarioEgidi

Indkøberne i landets virksomheder skal klædes langt bedre på, hvis virksomhederne skal lykkes med den grønne omstilling. I takt med at de store koncerner ser på klimabelastningen i hele deres værdikæde, får indkøbsafdelingerne større betydning.

Indtil videre har prisen været afgørende de fleste steder. Hvis CO2-udledninger og bæredygtighed skal spille en større rolle, kræver det, at indkøberne har adgang til data på disse områder.

-Jeg plejer at sige, at vi skal have en demokratisering af data. Indkøbsområdet er et godt eksempel på, hvorfor bæredygtighed skal ud og leve i hele organisationen. Som indkøber skal du have adgang til både pris og klimadata, og du skal vide hvordan din virksomhed vægter sammenhængen, siger Alis Sindbjerg Hinrichsen, strategisk rådgiver i konsulentvirksomheden Optilon, som er specialister i optimering i virksomhedernes forsyningskæder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: