Philip Eickhoff er ny CFO, eller økonomidirektør, for Haldor Topsøe, som for nylig har offentliggjort ambitionen om senest i 2024 at blive anerkendt som den globale leder inden for teknologier til at reducere CO2-udledning.
Den ambition ser han frem til at bidrage til.
– Virksomhedens nye vision om at blive anerkendt som den globale leder i CO2-reduktions-teknologier i 2024 er både inspirerende og ambitiøs, siger Philip Eickhoff i en pressemeddelelse og tilføjer:
– Jeg ser frem til at bidrage til den transformation og til at udnytte Topsøes markedsledende position til mere bæredygtige og energieffektive løsninger.
Philip Eickhoff har tidligere været CFO hos Atos Medical. Før det var han regional CFO for Coloplast i Nordameriak. Senest har han fungeret som rådgiver for globale aktiefonde.
Haldor Topsøes topchef Roeland Baan fremhæver også, at Philip Eickhoff skal bidrage til virksomhedens nye formål.
– Philip har en kommerciel og strategisk profil, der optimalt understøtter Haldor Topsoes løbende transformation baseret på virksomhedens helt nye vision og formål. Han bringer betydelig erfaring med at drive store transformationer og vækstacceleration, og jeg er meget glad for, at Philip vil deltage i vores spændende rejse, siger Roeland Baan i meddelelsen.
Haldor Topsøes nye strategi skal ifølge Berlingske hæve omsætningen fra grønne løsninger fra fem pct. i dag til 30 pct. i 2024. Det vil dog ifølge Roeland Baan kræve af CO2-afgiften femdobles, så efterspørgslen på bl.a. grønne, og i dag meget dyrere end sorte, brændsler kan øges.
Haldor Topsøe er ledende globalt, når det gælder katalysatorer, der blandt andet kan bruges i produktionen af power-to-x. Haldor Topsøe er desuden med i erhvervskonsortiet bag en kommende grøn brintfabrik i København, der skal producere bæredygtige brændsler, som også Ørsted, Mærsk, DSV Panalpina og andre virksomheder er en del af. Virksomheden er desuden leverandør til kemikalie- og raffinaderiindustrien.
I 2019 landede omsætningen på cirka 6 mia. kr. og virksomheden har omkring 2.100 medarbejdere og gennemførte sidst i september en fyringsrunde, som ramte 200 medarbejdere.
Forsiden lige nu:

Skal industrien bestemme den grønne forskning?
I SPORENE PÅ MAGTEN. Forskning har fået en hovedrolle i den grønne omstilling af samfundet. Vi undersøger, hvem og hvad der dirigerer dagsordenen.

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
