Simone Sæderup Nielsen arbejder med Lean og bæredygtighed, og hun deler velvilligt ud af sin store viden på området, både i artikler og i denne podcastepisode. Hvis du ikke har hørt om Lean før eller ikke lige kan huske, hvad det står for, så er episoden rigtig god baggrundsviden. Også for at forstå, hvordan Lean og bæredygtighed hænger sammen.
Lean kommer fra Japan og bilproducenten Toyota og stammer helt tilbage fra anden verdenskrig. Det handler om flow-optimering – Toyota fik skabt et system, der gjorde, at bilerne kom hurtigt igennem samlebåndet. Principperne bag dette system er ført videre til nutidens virksomheder.
Lean kan især bruges af produktionsvirksomheder, og det handler om at finde det, der ikke fungerer – for eksempel spildtid, spildproduktion, for lang vej til leverandører og kunder – og så optimere og stræbe efter perfektion og løbende forbedre.
Når Simone Sæderup Nielsen hjælper virksomheder med Lean og bæredygtighed, er der flere ting, de kigger på:
”Vi fokuserer på blandt andet grønne spildtyper – energiforbrug, vandforbrug, materialeforbrug – men også på støj og støv, der kan påvirke medarbejderne og deres trivsel”.
Vær konkret over for medarbejderne
Når Simone og team har været i gang, kan virksomheden optimeres, så den både hjælper planeten og medarbejderne, hvilket øger deres arbejdsglæde.
Men Lean skal være konkret overfor medarbejderne. Hvis topledelsen i en virksomhed for eksempel ønsker, at medarbejderne skal arbejde med et bestemt verdensmål, så kræver det, at medarbejderne forstår, hvordan de specifikt skal arbejde med dette verdensmål.
Og her hjælper Lean med at beskrive og konkretisere arbejdet overfor medarbejderne, som efterfølgende selv synes, at de gør en forskel.
Hør mere om Lean og bæredygtighed og hvordan Lean kan komme de værste synder til livs, for eksempel overproduktion, fejl, transport, lager, unødvendig ventetid etc.
Lyt til podcasten her.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
