Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Podcast: Ramaskrig da Northside blev kødfri

Er der noget, der kan få folk helt op i det røde felt er det, hvis man tager kødet fra dem. Dele af publikum reagerede kraftigt på Northside Festivals beslutning om at blive kødfri i 2022. Men blev de væk? Smuglede de kød ind? Lyt med og bliv klogere.

Steffen Max Høgh er podcaster, forfatter og forhenværende CSR-direktør i Holmris B8. Foto: PR

Northside er altid gået foran, når det gælder den bæredygtige omstilling, og festivalen har taget nogle beslutninger på vegne af både publikum og leverandører – for klimaets skyld. Blandt andet om økologi, da festivalen stillede krav til madleverandørerne og udviklede ”Tuborg Rå” i samarbejde med ølproducenten. Men de er også gået foran, når det gælder affaldssortering og genbrug af krus til drikkevarer.

I 2022 blev Northside så 100 procent kødfri, hvilket ikke gik ubemærket hen. Kødspiserne har raset, råbt og brokket sig, men Martin Thim, Sustainability Manager i Down The Drain Group, som har Northside og Tinderbox festivalerne, tager det helt roligt. Han fortæller i podcasten, at Northside har taget et bevidst valg, fordi de er klar over, at vi danskere ikke kommer til at spise så meget kød i fremtiden, som vi gør nu.

Plantemad blev succes

Første del af podcasten Bæredygtig Business, hvor Martin Thim er gæst, handler om overvejelserne, som Northside havde, inden de besluttede sig for at kødet på festivalen skulle være historie. Og i sidste del kan du så høre, hvordan det gik, efter det første år som kødfri festival. Ifølge Martin Thim var det en kæmpe succes, trods dønninger og et forsøg på en pressehetz med usande historier om, at Northside ikke kunne få solgt billetter, fordi de var gået kødfri.

Læs også: Roskilde Festival på kanten af greenwashing

Desuden taler vi om Martins nye bog ”The World Coup”, som handler om, hvordan vi mennesker har kuppet verden. Og hvis vi virkelig skal ændre på noget, skal vi ændre os både socialt og kulturelt. En bog han selv kalder et ”pessimistisk, håbefuldt manifest”.

Lyt med her

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.