Northside er altid gået foran, når det gælder den bæredygtige omstilling, og festivalen har taget nogle beslutninger på vegne af både publikum og leverandører – for klimaets skyld. Blandt andet om økologi, da festivalen stillede krav til madleverandørerne og udviklede ”Tuborg Rå” i samarbejde med ølproducenten. Men de er også gået foran, når det gælder affaldssortering og genbrug af krus til drikkevarer.
I 2022 blev Northside så 100 procent kødfri, hvilket ikke gik ubemærket hen. Kødspiserne har raset, råbt og brokket sig, men Martin Thim, Sustainability Manager i Down The Drain Group, som har Northside og Tinderbox festivalerne, tager det helt roligt. Han fortæller i podcasten, at Northside har taget et bevidst valg, fordi de er klar over, at vi danskere ikke kommer til at spise så meget kød i fremtiden, som vi gør nu.
Plantemad blev succes
Første del af podcasten Bæredygtig Business, hvor Martin Thim er gæst, handler om overvejelserne, som Northside havde, inden de besluttede sig for at kødet på festivalen skulle være historie. Og i sidste del kan du så høre, hvordan det gik, efter det første år som kødfri festival. Ifølge Martin Thim var det en kæmpe succes, trods dønninger og et forsøg på en pressehetz med usande historier om, at Northside ikke kunne få solgt billetter, fordi de var gået kødfri.
Læs også: Roskilde Festival på kanten af greenwashing
Desuden taler vi om Martins nye bog ”The World Coup”, som handler om, hvordan vi mennesker har kuppet verden. Og hvis vi virkelig skal ændre på noget, skal vi ændre os både socialt og kulturelt. En bog han selv kalder et ”pessimistisk, håbefuldt manifest”.
Lyt med her
Forsiden lige nu:

Forskere og industri hungrer efter hinanden i jagten på grøn omstilling
Ledere fra industri, forskning og lovgivning mødtes til dialogmaraton om fælles front til grøn omstilling i Videnskabernes Selskab. Hastighed, skalering, talent og cirkularitet var omdrejningspunkt.

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven
En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Visdom er som humør – det er en tilstand alle kan opleve
Tor Nørretranders’ nye bog ”Hul igennem” undersøger, hvordan man opnår visdom, der både styrker forholdet til medmennesker og til en planet i krise.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
