Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Rådgivende ingeniører elsker verdensmål – men glemmer nummer fem på hjemmebanen

Målsætninger og løfter om ligestilling er ikke slået igennem i talentudviklingen. De få kvindelige topledere er hentet udefra, og de har oftest ansvar for områder uden for kerneforretningen.

Kvinderne udgøre en stadig større del af ingeniørfaget, men det er ikke slået igennem i rådgivervirksomhedernes ledelser. Foto: iStock/Georgijevic

De senere år har man nærmest skulle sparke sig frem mellem farvede papklodser i ankomstområder og kantiner hos de store rådgivende ingeniørfirmaer. Klodserne illustrerer FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Rådgiverbranchen har taget verdensmålene til sig og har da også masser af projekter, som understøtter klima, sundhed, rent vand og andre gode indsatser. Det får man hurtigt bekræftet med de mange projektcases, man kan se, når man surfer lidt rundt på selskabernes hjemmesider.

Men når man klikker og scroller for at se på sammensætningen af topledelserne hos ingeniørfirmaerne, virker det som om, at man i rådgiverbranchen har glemt verdensmål fem. Det der handler om ligestilling mellem kønnene. Der er massiv maskulin overvægt i de topledelser, der præsenteres på hjemmesiderne.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: