Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Sådan får din virksomhed tilskud til grønne energiprojekter

Energistyrelsen sætter 450 millioner kroner på højkant fra 17. august.

Energistyrelsen sætter 450 millioner kroner på højkant fra 17. august.

Tirsdag starter årets tredje og sidste runde af Energistyrelsens støttekronepulje, hvor virksomheder kan søge om tilskud til energibesparende projekter.

Det kunne være ny varmepumpe, etablering af varmegenvinding eller optimering af procesanlæg, og der er 450 millioner kroner i puljen i denne runde.

Energistyrelsen oplyser, at det især er mange små virksomheder, der søger om penge.

Styrelsen opfordrer desuden alle interesserede til at læse vejledningsmaterialet grundigt, særligt det punkt med, at projektet først må igangsættes, når der er modtaget tilsagn om tilskud fra Energistyrelsen. Man kan altså ikke søge om tilskud til projekter, der allerede er sat i gang.

Kun få har fået udbetaling

Fra første runde i starten af året har 21 virksomheder indtil videre fået udbetalt tilskud, mens to projekter allerede har fået udbetalt tilskud fra årets anden runde, hvor knap 600 ansøgte. Ved et webinar fredag vakte dette undren hos deltagerne, men ifølge Energistyrelsen skyldes det netop, at projekterne skal være færdige, før pengene falder.

– De første tilsagn blev givet i slutningen af sidste år, hvorfor der vil være mange projekter, som har fået tilsagn, men som endnu ikke har fået udbetalt deres tilskud, idet projekterne ikke er gennemført, lyder der fra Kalle Grøntved Jeppesen, der er fuldmægtig hos Energistyrelsen, i en mail til Sustain Report.

Han tilføjer:

– Ud af de ansøgninger, som Energistyrelsen har fået, er der også være sager, som fortsat er under sagsbehandling, og derfor af gode grunde heller ikke har fået udbetalt et tilskud endnu,

Energistyrelsens bedste råd

Kalle Grøntved Jeppesen oplyser, at det desuden kan være fornuftigt at tjekke disse punkter igennem, inden man sender sin ansøgning:

  • Vurder, om der er brug for rådgivningshjælp til projektet.
  • Vurder, om projektet er det eneste, virksomheden ønsker at gennemføre, eller om der med fordel kan tages flere projekter med i samme ombæring
  • Det er vigtigt at projektet er veldokumenteret, herunder før- og eftersituationen.
  • Sørg for at sende alle oplysninger, som Energistyrelsen efterspørger, så sagsbehandlingen kan gå så effektivt som muligt.

Energistyrelsen oplyser, at en virksomhed har to år fra tilsagnet er givet, til, at energispareprojektet skal være gennemført. Efter projektet har virksomheden så tre måneder, til at anmode Energistyrelsen om at udbetale det aftalte tilskud.

Tilskuddet dækker op til 50 procent af udgifterne til projektet.

Årets tredje runde løber fra 17. august til og med 14. september klokken 12.00.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.