Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Solcelleparker med sidegevinster sikrer Better Energy godt naboskab

For Better Energy er godt naboskab centralt, og udbygningen med vedvarende energi skal ikke ske på bekostning af klagemulighederne, mener energiselskabet.

Solcelleparker fylder godt i landskabet. Derfor er dialogen med de lokale vigtig, mener Better Energy. Foto: iStock/goldhafen

Better Energy er som energiselskab blandt de største aktører herhjemme i både anlæg og drift af solcelleparker. Men mens flere andre aktører har peget på, at udbygningen af vedvarende energi bliver forsinket af planlovens procedurer og naboklager, går Better Energy kontra.

Selv om der er behov for langt mere sol og vind, mener selskabet ikke, at der er grund til at lempe krav eller begrænse klagemuligheder i planlovgivningen.

Nok bliver også Better Energys projekter mødt med skepsis og modstand. Men de såkaldte NIMBY's - folk med attituden 'Not In My BackYard' - skal mødes med dialog, mener selskabet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: