Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Syv podcasts gør dig klogere på bæredygtig business

Hør, hvordan du arbejder med bæredygtighed og bruger det direkte i forretningsplanen.

Flere virksomheder, radiokanaler og privatpersoner har kastet sig over podcast-formatet for at gøre dig klogere på, hvordan du bruger bæredygtighed i din virksomhed, og hvordan du rent faktisk skaber forretning ud af det.

Det har de inviteret topforskere og ledende erhvervsfolk ind for at debattere, og de deler ud af deres viden og erfaringer, som nuancerer, hvad de rigtige og forkerte løsninger kan være. 

Vi har samlet syv af de allerbedste podcasts til dig, som gør netop dette.

1. At Bo – Bolig, By og Bæredygtighed af Den2Radio
I løbet af 16 afsnit bliver du i “At Bo – Bolig, By og Bæredygtighed”-podcasten klogere på bæredygtighed i byggebranchen – og hvad det betyder i henholdsvis boliger, byer og bydele. 

Byggebranchen producerer nemlig store mængder affald, og det stiller krav til den måde, vi udvikler vores by og lever på. Hvis vi skal have mere bæredygtighed, skal der i højere grad tænkes over valg af materialer, energibesparelser og ny forskning, som kan være med til at finde svaret på, hvordan vi fremtidssikrer byerne. Og så er der et hav af overvejelser om økologi, etik og socialt liv. Måske recirkulering er svaret?

Du finder udsendelsen, hvor du henter dine podcasts, eller du kan lytte til den her.

2. Bæredygtig Business af Steffen Max Høgh
Hver anden uge sætter Steffen Max Høgh sig bag mikrofonen og interviewer erhvervsledere og eksperter om emner som CSR, cirkulær økonomi, SDG, og hvad der ellers hører under bæredygtig forretning.

Her debatterer de, om det er muligt at tjene penge på grøn omstilling og socialt ansvar – og i så fald, hvordan man gør det.

Find “Bæredygtig Business”, hvor du henter dine podcasts, eller lyt til den her.

3. Forecast: Climate conversations with Michael White
I løbet af tre år fra 2015-2018 lavede redaktøren for klimaforskning på det videnskabelige tidsskrift Nature, Michael White, 77 afsnit i podcasten “Forecast”.

Alle afsnittene er på engelsk og handler om klima, hvor Michael White taler med klimaforskere om deres liv og arbejde. Gæsterne er vidt forskellige, og han taler både med professoren, som har mange års erfaring, og han taler med kandidatstuderende, der er i gang med at færdiggøre studiet. 

Du kan lytte til podcasten her, hvor du også kan læse om hvert enkelt afsnit og gæst.

4. The Elephant Podcast
Siden 2015 har radio- og podcastproducer Kevin Caners været vært på den engelske podcast “The Elephant”, hvor han inviterer førende eksperter, forskere og journalister i studiet for at tale om klimaforandringerne.

Her forsøger de sammen at undersøge de udfordringer og idéer, der er relateret til klimakrisen, og sammen drøfter de også nogle af de politiske og økonomiske konsekvenser og løsninger.

Du kan lytte med fremover og høre tidligere afsnit her.

5. GreenBiz
GreenBiz er et amerikansk digitalt medie om bæredygtig forretning, som dækker diverse sektorer samt laver talrige events. Mediet udgiver også podcasten GreenBiz 350, som altid har interview med interessante brancheaktører.

Det kan være alt fra Danones CEO, der taler om biodiversitet til grønne start-ups. Den indledningsvise ping-pong mellem de to værter kan til tider være lidt akavet, men den opsummerer på god vis, hvilke vigtige bæredygtighedsemner, der har været på dagsordenen i den forgangne uge.

Du finder alle afsnit her.

6. Living Planet af Deutsche Welle
Denne engelsksprogede podcast er blevet anbefalet af mange, og den har sågar modtaget flere priser – herunder FN’s guldpris. 

Podcasten tager forskellige emner op, der er relateret til klima og miljø, og som foregår overalt i verden. Den har primært fokus på, hvordan det påvirker vores hverdagsliv – derfor kaster den også lys over menneskenes indflydelse på jorden.

Der er allerede mange afsnit at tage fat på, og podcasten bliver konstant udvidet med flere udsendelser, der altid stiller vigtige spørgsmål om miljø, mennesker og grøn teknologi. 

Du kan lytte til “Living Planet” her.

7. The biggest story in the world af The Guardian
Den britiske avis The Guardian lavede i 2015 en podcastserie på 12 afsnit under navnet “The biggest story in the world”.

Selvom serien er nogle år gammel, er den stadig mere relevant end nogensinde, da den tidligere chefredaktør på The Guardian, Alan Rusbridger, sammen med sit team forsøger at finde ud af, hvordan man skal fortælle den mangeårige historie om klimaforandringerne én gang til. 

I den forbindelse forsøger at de at finde ud af, hvordan vi redder verden fra klimaforandringerne, mens de beskriver komplicerede begreber indenfor bæredygtighed, så alle kan være med.

De 12 afsnit i den prisvindende podcast kan lyttes til her

Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt

I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder

Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.