I vinteren 2017 inviterede Unilever alle sine 172.000 medarbejdere til at komme med input til, hvad bæredygtig forretning betød for dem. Medarbejderinddragelsen skal være med til at holde Unilevers stærke fokus på bæredygtighed trods topchefen Paul Polmans afgang.
Det fortæller Unilevers global vice president for sustainability, Karen Hamilton, i et interview med det Edie.net, der har fokus på bæredygtig business.
40.000 medarbejdere tog del i undersøgelsen om, hvad de synes Unilevers bæredygtighedsstrategi skal være fremadrettet. Medarbejderne blev bedt om at beskrive, hvad de havde lært af tidligere grønne projekter. De blev også bedt om at forklare, hvordan fremtidens forretningsledelse ser ud, ifølge dem.
Undersøgelsen er en “massiv co-creation øvelse” for Unilever, som har hjulpet med at “distribuere” ansvaret for sustainability i hele virksomheden, siger Karen Hamilton, ifølge Edie.net.
Medarbejderinddragelsen falder sammen med, at Unilevers 2020-mål for bæredygtighed nærmer sig. Samtidig har selskabet mistet sin højtprofilerede topchef Paul Polman, som har været en af de ledende internationale internationale topchefer, når det kommer til bæredygtighedsdagsordenen.
Forud for undersøgelsen, der skal være med til at forankre sustainability endnu dybere i organisationen, har Unilever fravalgt at have en selvstændig CSR-afdeling. Det sker netop for at undgå, at sustainability, og de ressourcer der tilflyder de forskellige indsatser, bliver koblet fra selve Unilevers forretning.
Forsiden lige nu:

Top 40 over verdens mest grønne business-universiteter er fundet
Ifølge seneste analyse fra Corporate Knights er der kommet meget mere fokus på bæredygtighed på verdens business universiteter. Og det viser sig helt ned i læseplanerne.

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’
Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
