Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Velux: Anerkendelse giver motivation for at levere på bæredygtighedsmål

Velux Gruppen vinder prisen som Årets Omstilling ved Sustain Awards 2020.

På vegne af over 100 kollegaer modtog Ingrid Reumert, VP, Global Communications, Sustainability & Public Affairs i Velux Gruppen, prisen som Årets Omstilling ved Sustain Awards 2020.

Vi fangede hende til en kort snak om, hvad det betyder for hende og for sustainability-arbejdet.

Hvad er din reaktion på at vinde prisen? 

– Det er en enorm anerkendelse at få, som vi både er stolte og ydmyge overfor. Det første jeg tænker på er alle de kollegaer, som har været med i processen med vores nye strategi internt i lidt over to år. Det er over 100 kollegaer, så det er et stort teamwork. Derudover er det fantastisk at opleve at andre også kan se, at det er et grundigt stykke arbejde med høje ambitioner, som vi har lavet. Det giver motivation til at levere, når omverdenen også anerkender det, siger Ingrid Reumert.

Hvad kan man bruge anerkendelsen internt til andet end et klap på skulderen?

– Ja for omverdenens anerkendelse giver stolthed. Det understreger, at det vi har arbejdet så hårdt på giver mening, og det meningsfulde arbejde søger vi jo alle. Den overvældende modtagelse vi har fået generelt og med denne pris giver drivkraft til det videre arbejde. Det er vigtigt for strategien markerer starten på en kæmpe transformation. Vi har jo blandt andet sat et mål om at skære 50 pct. af CO2-udledningen i vores leverandørkæde, og det kræver, at vi vender hver en sten og bruger al vores innovation og kreativitet.

Hvad er dit budskab til andre virksomheder, som også gerne vil sætte ambitiøse mål for en grøn og bæredygtig omstilling?

– Man skal sætte nogle mål, der er så ambitiøse, at man ikke ved, hvordan man når derhen. For hvis man kan kortlægge hele vejen til et ti-årigt mål, er det ikke ambitiøst nok. Hvis man har en science based tilgang, sikrer man sig, at man tager udgangspunkt i planetens behov, så man ved, hvad der er behov for at levere fra virksomhedens side.

– Vi har desuden haft meget fokus på det historiske CO2-aftryk. Det vil vi gerne opfordre andre virksomheder til også at kigge på. Selvfølgelig skal vi reducere CO2-udledningen dramatisk fremadrettet, men det er også vigtigt at tage ansvar for det fodaftryk, man allerede har sat. Det kan være i forhold til CO2, men også plastik eller andre relevante områder for ens virksomhed. Sidst men ikke mindst synes vi, at man skal huske på biodiversiteten, når man sætter bæredygtighedsmål. Det er den skjulte krise, som står i skyggen af klimakrisen, men som er irreversibel. Når først en art er uddød, kan det ikke gøres om, siger Ingrid Reumert.

Læs et længere interview om, hvordan Velux Gruppens nye strategi kickstarter en bæredygtighedstransformation.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply