I Vestas er man stolt af at blive valideret af SBTi, da det anses som et kvalitetsstempel af virksomhedens klimaplan.
– Vi er den første producent af vedvarende energi, der får valideret vores mål på linje med de nødvendige kriterier, som kræves for at imødekomme 1,5° C scenariet i Paris-aftalen. Så ja, jeg tror, at det vil sætte os i en attraktiv position i forhold til andre, svarer Lisa Malmquist Ekstrand på spørgsmålet om, hvorvidt det kan give Vestas en konkurrencefordel.
Tidligere på året annoncerede Vestas et ny 2030-mål, hvilket nu er blevet godkendt af SBTi. Målet er at blive CO2-neutrale i Scope 1 og 2, der henviser til virksomhedens egen miljøpåvirkning, mens der skal skæres 45 procent af CO2-udledningen i Scope 3, som henviser til leverandørerne, som Lisa Malmquist Ekstrand tidligere har fortalt Sustain Report.
Dermed kommer Vestas nu med i den fine klimaklub af danske og internationale virksomheder, som lever op til den skrappe valideringsproces i forhold til, at de klimainitiativer, de har sat i værk, bidrager til at begrænse temperaturstigningen til 1,5° C.
Og det er Vestas stolte af, siger Henrik Andersen, CEO ved Vestas. Han beskriver det nemlig som det mest ambitiøse og den bedst mulige udpegning gennem SBTi’s valideringsproces.
– Som verdens førende leverandør af vindenergi er Vestas fast besluttet på at sikre, at industrien fortsætter med at minimere miljøpåvirkningerne, uddyber Henrik Andersen i pressemeddelelsen.
SBTi’s vurdering af virksomheder er nemlig en længere screeningsproces, som foretages af en gruppe uafhængige forskere. Her bliver det bl.a. vurderet, om der er fremlagt nok og nødvendig information i forhold til virksomhedens klimamål, og ligeledes undersøges det, om klimamålet lever op til SBTi’s kriterier og anbefalinger.
Derfor er SBTi med til at kvalitetsstemple Vestas’ mål om at blive CO2-neutrale i 2030 som ambitiøst og i overensstemmelse med 1,5° C scenariet, siger Lisa Malmquist Ekstrand. Men i Vestas er man ikke tilfredse, før man har opnået at blive CO2-neutrale, understreger hun.
– Det er et ambitiøst mål, men vi kan ikke være 100 procent tilfredse, før vi har opnået det. Derfor er vores fokus nu på udførelsen, uddyber Lisa Malmquist Ekstrand.
Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
