Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Vinderen af Plastprisen 2019 fremmer bæredygtig plastemballage

Direktør for forretningsudvikling løber med prisen for markante og ambitiøse visioner

Én gang om året afholder brancheorganisationen Plastindustrien arrangementet ’Plastdagen’, hvor de mange udfordringer og mulige løsninger indenfor plastbranchen drøftes til oplæg og paneldebatter.

I år var ingen undtagelse, og 350 deltagere lyttede med d. 23. maj 2019.

De var samtidig også med til at hædre vinderen af ”Plastprisen 2019”, som gives til en person eller virksomhed, der er særligt fremtidsorienterede og har ydet en ekstraordinær præstationen indenfor plastbranchen.

I år faldt valget på direktør for forretningsudvikling i Plus Pack, Camilla Haustrup Hermansen.

Hun vinder for sit ambitiøse arbejde med bæredygtig plastemballage.

– Camilla Haustrup Hermansen bliver belønnet for at have sat sig selv i spidsen for produktion af mere bæredygtig plastemballage. Hun har helt konkret været med til at formulere Plus Packs ambitiøse vision om, at virksomheden i år 2030 vil levere 100% genanvendelige løsninger uden CO2-emissioner. Derfor er Camilla Haustrup Hermansen også en meget fortjent vinder af Plastprisen 2019, siger bestyrelsesformand i Plastindustrien, Søren Ulstrup.

Plus Pack er specialiseret i udviklingen og produktionen af emballageløsninger til fødevareindustrien, og Camilla Haustrup Hermansen er også en aktiv del af Plastindustriens ”Forum for cirkulær plastemballage” og Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som har fokus på bæredygtige projekter i erhvervslivet.

Hun er desuden også en aktiv stemme både i Danmark og internationalt, når det handler om plast.

Udover æren og statuetten modtog Camilla Haustrup Hermansen en pengepræmie på 50.000 kr.

 

Medlemmerne finder vinderen
Hver virksomhed, som er medlem af Plastindustrien, er med til at finde vinderen af Plastprisen. De har hver én stemme, og de finder herefter den, ud fra de indstillede nominerede, som de mener, skal vinde prisen.

I år var der et skarpt felt af nominerede, fortæller administrerende direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup.

– Jeg er rigtig glad for, at der igen i år er tale om et utroligt kvalificeret felt af nominerede til Plastprisen. Det er vigtigt, at vi som branche sætter mere fokus på de positive plasthistorier, og dem må man sige, at der er masser at tage af blandt de nominerede. Jeg vil ønske held og lykke til de fem nominerede, som på hver deres måde bidrager til dette, siger Thomas Drustrup til Plast.dk.

Der var i alt fem nominerede til Plastprisen, og de fire andre var:

Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S.

Mogens Hinge, associate professor ved Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet.

SolarSack, som er en 4 liters plasticpose, der kan fyldes med forurenet vand, f.eks. fra sø eller en brønd.

Dansk Affaldsminimering i Langå, som har udviklet en nyskabende løsning, der kan genanvende organiskforurenet emballageplast fra husholdningerne.

Du kan læse mere hver af de nominerede her.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply