Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Zalando definerer nye mål for diversitet og inklusion

Styrket mangfoldighed og inklusion vil fostre mere innovation, siger co-CEO.

Styrket mangfoldighed og inklusion vil fostre mere innovation, siger co-CEO.

Den tyske modegigant Zalando har torsdag præsenteret 12 mål som en del af deres diversitets- og inklusionsstrategi, ‘do.BETTER’.

Målene er defineret på tværs af fire søjler: medarbejdere, ledere, kunder og partnere. Zalando har samtidig offentliggjort, at alle fremskridt mod strategiens målsætninger vil blive offentliggjort i Zalandos årlige D&I-rapport.

– Vi stræber efter at have en plan for inklusion og puste liv i mangfoldigheden for vores medarbejdere, ledere, kunder og partnere, siger Zalandos co-CEO David Schneider i en pressemeddelelse.

Her lyder det videre:

– Vi er overbeviste om, at styrket mangfoldighed og inklusion vil fostre mere innovation, give os en dybere kundeforståelse og større kreativitet, højne kvaliteten af beslutningstagning samt have en positiv indvirkning på modebranchen.

Flere kvinder i toppen

Som en del af strategien har Zalando sat gang i en intern D&I-undersøgelse, der skal ”identificere udfordringer og muligheder for at forbedre politikker, sikre et diversitet i vigtige projekter samt tilbyde læringsprogrammer om mangfoldighed og inklusion for teams, rekruttører og medarbejdere”.

Læs også: Zalando: Tonedøvt ikke at gentænke sustainability-strategi efter corona

Samtidig vil Zalando arbejde for, at inden 2023 bliver ansat flere kvinder.

– Vi tror på, at vi med lige muligheder og ledelsesansvar kan skabe en arbejdsplads med et inkluderende miljø for alle medarbejdere uanset kønsidentitet, etnicitet, seksuel orientering, handicap, forældrestatus, alder, sprog, neurodiversitet, nationalitet, uddannelse, socioøkonomisk baggrund, tro, sundhed og andre mangfoldighedsaspekter, siger Astrid Arndt, CPO.

Læs også: Modegigant lover nul CO2-aftryk: “Vi har været en del af problemet”

Samtidig vil Zalando sikre, at ledelsen bliver mangfoldig. Her forpligter virksomheden sig til at ”udvide repræsentationen af synlige og usynlige mangfoldighedsaspekter og baggrunde i de øverste fem ledelsesniveauer”. Dette skal ske inden 2025. På nuværende består Zalandos øverste ledelse af fem mænd og en kvinde.

Du kan læse hele Zalandos strategi her.

 I et interview med Sustain Report i 2019 erkendte den tyske modevirksomhed, at den skulle arbejde målrettet med bæredygtighed for klimaets skyld.

– Modeindustrien står foran en udfordring med bæredygtighed, og vi ved, at vi har været en del af problemet. For fremtiden er vores mål at være en del af løsningen. Vi ser en tydelig sammenhæng mellem at agere bæredygtigt og kommerciel succes. Kun de virksomheder, som integrerer bæredygtighed i deres forretningsstrategi, vil forblive relevante for deres kunder. Vi mener, at bæredygtighed vil blive en konkurrencefordel i fremtiden, sagde Co-CEO for Zalando, Rubin Ritter.

Forsiden lige nu:

Ny aftale: Den nationale rumkonference skal afholdes på SDU, AU og AAU

Uddannelses- og Forskningsministeriet vil de næste tre år holde sin årlige nationale rumkonference i samarbejde med SDU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Første konference bliver afholdt på SDU i 2023 og vil få fokus på tværfaglighed i rumforskningen og vækstlaget i den danske rumindustri.

Værsgo, politikere: Her er forskningsverdens ønskeliste

Science Reports valgserie har afsøgt forskningsverdens udfordringer og ønsker til det kommende rul af politikere. Enden er nået, og nu lander hermed den samlede ønskeliste med de fem største ønsker til at sikre forskningen nu og i fremtiden.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.