Den tyske modegigant Zalando har torsdag præsenteret 12 mål som en del af deres diversitets- og inklusionsstrategi, ‘do.BETTER’.
Målene er defineret på tværs af fire søjler: medarbejdere, ledere, kunder og partnere. Zalando har samtidig offentliggjort, at alle fremskridt mod strategiens målsætninger vil blive offentliggjort i Zalandos årlige D&I-rapport.
– Vi stræber efter at have en plan for inklusion og puste liv i mangfoldigheden for vores medarbejdere, ledere, kunder og partnere, siger Zalandos co-CEO David Schneider i en pressemeddelelse.
Her lyder det videre:
– Vi er overbeviste om, at styrket mangfoldighed og inklusion vil fostre mere innovation, give os en dybere kundeforståelse og større kreativitet, højne kvaliteten af beslutningstagning samt have en positiv indvirkning på modebranchen.
Flere kvinder i toppen
Som en del af strategien har Zalando sat gang i en intern D&I-undersøgelse, der skal ”identificere udfordringer og muligheder for at forbedre politikker, sikre et diversitet i vigtige projekter samt tilbyde læringsprogrammer om mangfoldighed og inklusion for teams, rekruttører og medarbejdere”.
Læs også: Zalando: Tonedøvt ikke at gentænke sustainability-strategi efter corona
Samtidig vil Zalando arbejde for, at inden 2023 bliver ansat flere kvinder.
– Vi tror på, at vi med lige muligheder og ledelsesansvar kan skabe en arbejdsplads med et inkluderende miljø for alle medarbejdere uanset kønsidentitet, etnicitet, seksuel orientering, handicap, forældrestatus, alder, sprog, neurodiversitet, nationalitet, uddannelse, socioøkonomisk baggrund, tro, sundhed og andre mangfoldighedsaspekter, siger Astrid Arndt, CPO.
Læs også: Modegigant lover nul CO2-aftryk: “Vi har været en del af problemet”
Samtidig vil Zalando sikre, at ledelsen bliver mangfoldig. Her forpligter virksomheden sig til at ”udvide repræsentationen af synlige og usynlige mangfoldighedsaspekter og baggrunde i de øverste fem ledelsesniveauer”. Dette skal ske inden 2025. På nuværende består Zalandos øverste ledelse af fem mænd og en kvinde.
Du kan læse hele Zalandos strategi her.
I et interview med Sustain Report i 2019 erkendte den tyske modevirksomhed, at den skulle arbejde målrettet med bæredygtighed for klimaets skyld.
– Modeindustrien står foran en udfordring med bæredygtighed, og vi ved, at vi har været en del af problemet. For fremtiden er vores mål at være en del af løsningen. Vi ser en tydelig sammenhæng mellem at agere bæredygtigt og kommerciel succes. Kun de virksomheder, som integrerer bæredygtighed i deres forretningsstrategi, vil forblive relevante for deres kunder. Vi mener, at bæredygtighed vil blive en konkurrencefordel i fremtiden, sagde Co-CEO for Zalando, Rubin Ritter.
Forsiden lige nu:

Skal industrien bestemme den grønne forskning?
I SPORENE PÅ MAGTEN. Forskning har fået en hovedrolle i den grønne omstilling af samfundet. Vi undersøger, hvem og hvad der dirigerer dagsordenen.

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
