Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Zalando definerer nye mål for diversitet og inklusion

Styrket mangfoldighed og inklusion vil fostre mere innovation, siger co-CEO.

Styrket mangfoldighed og inklusion vil fostre mere innovation, siger co-CEO.

Den tyske modegigant Zalando har torsdag præsenteret 12 mål som en del af deres diversitets- og inklusionsstrategi, ‘do.BETTER’.

Målene er defineret på tværs af fire søjler: medarbejdere, ledere, kunder og partnere. Zalando har samtidig offentliggjort, at alle fremskridt mod strategiens målsætninger vil blive offentliggjort i Zalandos årlige D&I-rapport.

– Vi stræber efter at have en plan for inklusion og puste liv i mangfoldigheden for vores medarbejdere, ledere, kunder og partnere, siger Zalandos co-CEO David Schneider i en pressemeddelelse.

Her lyder det videre:

– Vi er overbeviste om, at styrket mangfoldighed og inklusion vil fostre mere innovation, give os en dybere kundeforståelse og større kreativitet, højne kvaliteten af beslutningstagning samt have en positiv indvirkning på modebranchen.

Flere kvinder i toppen

Som en del af strategien har Zalando sat gang i en intern D&I-undersøgelse, der skal ”identificere udfordringer og muligheder for at forbedre politikker, sikre et diversitet i vigtige projekter samt tilbyde læringsprogrammer om mangfoldighed og inklusion for teams, rekruttører og medarbejdere”.

Læs også: Zalando: Tonedøvt ikke at gentænke sustainability-strategi efter corona

Samtidig vil Zalando arbejde for, at inden 2023 bliver ansat flere kvinder.

– Vi tror på, at vi med lige muligheder og ledelsesansvar kan skabe en arbejdsplads med et inkluderende miljø for alle medarbejdere uanset kønsidentitet, etnicitet, seksuel orientering, handicap, forældrestatus, alder, sprog, neurodiversitet, nationalitet, uddannelse, socioøkonomisk baggrund, tro, sundhed og andre mangfoldighedsaspekter, siger Astrid Arndt, CPO.

Læs også: Modegigant lover nul CO2-aftryk: “Vi har været en del af problemet”

Samtidig vil Zalando sikre, at ledelsen bliver mangfoldig. Her forpligter virksomheden sig til at ”udvide repræsentationen af synlige og usynlige mangfoldighedsaspekter og baggrunde i de øverste fem ledelsesniveauer”. Dette skal ske inden 2025. På nuværende består Zalandos øverste ledelse af fem mænd og en kvinde.

Du kan læse hele Zalandos strategi her.

 I et interview med Sustain Report i 2019 erkendte den tyske modevirksomhed, at den skulle arbejde målrettet med bæredygtighed for klimaets skyld.

– Modeindustrien står foran en udfordring med bæredygtighed, og vi ved, at vi har været en del af problemet. For fremtiden er vores mål at være en del af løsningen. Vi ser en tydelig sammenhæng mellem at agere bæredygtigt og kommerciel succes. Kun de virksomheder, som integrerer bæredygtighed i deres forretningsstrategi, vil forblive relevante for deres kunder. Vi mener, at bæredygtighed vil blive en konkurrencefordel i fremtiden, sagde Co-CEO for Zalando, Rubin Ritter.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.