Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Danmark skal være blockchain centrum

NYT CENTER: IT Universitet har oprettet nyt center, der skal hjælpe Danmark med at blive centrum for blockchain teknologi

IT-Universitetet opretter forskningscenter for digital velfærd. Foto: ITU

På IT Universitetet mener de, at der er et stort potentiale i blockchain teknologien, som bla. er teknologien bag den virtuelle valuta Bit Coin. Derfor har universitetet nu oprettet et nyt center, der skal sætte fokus på området.

Det er professor Roman Beck, der har taget initiativ til centret, og han kommer også til at lede det. Han peger på den høje grad af digitalisering i Danmark, som en af grundene til, at det nye center giver mening:

– I Danmark er næsten alle borgere digitalt velintegrerede og bruger flittigt alverdens digitale løsninger til at ordne deres daglige gøremål. Samtidig er både private og offentlige virksomheder digitalt innovative, hvilket til sammen giver et godt fundament for Danmark som ”hub” i forhold til blockchains, siger professor Roman Beck.

Det nye center kommer til at hedde European Blockchain Center og bliver et af de allerførste af sin slags i verden. Der skal samarbejdes med både andre akademiske institutioner og private virksomheder, bla. Nordea som bliver partner i centret:

–  Flere private og offentlige er allerede i fuld gang med at udvikle blockchain-baserede løsninger, som potentielt vil kunne gøre det lettere at sikre, at alverdens it-systemer arbejder efter hensigten. Det skaber en masse muligheder, som vi skal udnytte bedst muligt, men der bliver også udfordringer, både kulturelle og juridiske, bl.a. fordi blockchains af natur er transparente. Disse områder vil vi også arbejde med, siger Roman Beck.

Det nye center slår officielt dørene op i september 2017, og der forventes at blive tilknyttet 10-15 junior- og seniorforskere i løbet af det første år.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.