Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Fagforeninger advarer mod ny universitetslov

IDA, DJØF og Magisterforeningen protesterer mod Søren Pinds planer om at øge kontrollen med universiteterne

IDA, DJØF og Magisterforeningen protesterer mod Søren Pinds planer om at øge kontrollen med universiteterne

Formændene for Ingeniørforeningen, Magisterforeningen og DJØF protesterer i et fælles indlæg imod oplægget til den nye universitetslov, som flere andre også har advaret imod.

I indlægget, som er publiceret på Altinget.dk, advarer de tre formænd forskningsminister Søren Pind (V) mod at øge den politiske kontrol med universiteterne.

Det samme har flere forskere gjort her i Science Report.

Stridens kerne handler om hvorvidt ministeren skal have vetoret i forhold over udpegelsen af bestyrelsesformændene på de danske ni universiteter. Indtil nu har det været op til universiteterne selv at udpege bestyrelserne, men i det nye lovforslag lægger Uddannelses- og Forskningsministeriet op til at øge den politiske kontrol med universiteterne ved at give ministeren vetoret.

De tre formænd, Thomas Damkjær Petersen, Lisa Herold Ferbing og Camilla Gregersen, frygter at den nye styringsform vil føre til mindre uafhængig forskning. Som eksempel på forskning der kan være truet nævner de områder med stærk politisk bevågenhed, som for eksempel klima- og miljøområdet.

“At forskningen ikke er politisk styret, men at der er en armslængde til politikerne, er universiteternes adelsmærke.” skriver de i indlægget, som kan læses i sin helhed her.

 

Forsiden lige nu:

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer

De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.