Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Fagforeninger advarer mod ny universitetslov

IDA, DJØF og Magisterforeningen protesterer mod Søren Pinds planer om at øge kontrollen med universiteterne

IDA, DJØF og Magisterforeningen protesterer mod Søren Pinds planer om at øge kontrollen med universiteterne

Formændene for Ingeniørforeningen, Magisterforeningen og DJØF protesterer i et fælles indlæg imod oplægget til den nye universitetslov, som flere andre også har advaret imod.

I indlægget, som er publiceret på Altinget.dk, advarer de tre formænd forskningsminister Søren Pind (V) mod at øge den politiske kontrol med universiteterne.

Det samme har flere forskere gjort her i Science Report.

Stridens kerne handler om hvorvidt ministeren skal have vetoret i forhold over udpegelsen af bestyrelsesformændene på de danske ni universiteter. Indtil nu har det været op til universiteterne selv at udpege bestyrelserne, men i det nye lovforslag lægger Uddannelses- og Forskningsministeriet op til at øge den politiske kontrol med universiteterne ved at give ministeren vetoret.

De tre formænd, Thomas Damkjær Petersen, Lisa Herold Ferbing og Camilla Gregersen, frygter at den nye styringsform vil føre til mindre uafhængig forskning. Som eksempel på forskning der kan være truet nævner de områder med stærk politisk bevågenhed, som for eksempel klima- og miljøområdet.

“At forskningen ikke er politisk styret, men at der er en armslængde til politikerne, er universiteternes adelsmærke.” skriver de i indlægget, som kan læses i sin helhed her.

 

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.