Helt præcist blev 47 procent af midlerne, brugt på videnskabelige formål, der primært omfatter forskning på universiteterne.
Bevillingerne er af og til flerårige, så det reelle udbetalingstal var “kun” på 10,8 mia. i 2016, de resterende milliarder vil komme til udbetaling i de kommende år.
Det er første gang Danmarks Statistik laver denne udregning, og det er derfor ikke muligt at sammenligne tallet med tidligere år.
Danmarks Statistik hæfter sig dog ved, at der i 2016 blev givet særligt store bevillinger fra enkelte fonde, som kan have trukket niveauet kunstigt op. F.eks. bevilligede Novo Nordisk Fonden 2.9 mia. kr. til Steno Diabetes Center Copenhagen.
Langt størstedele af de midler, der uddeles, går til offentlige institutioner. Næsten totredjedele (64,4 pct.) går til offentlige modtagere, hvilket svarer til 9,7 mia. kr.
Non-profit institutioner får lige over en femtedel af midlerne, mens 600 mio. kr. går til individuelle personer
Af de midler, der bevilges til videnskabelige formål er det naturvidenskab der løber med størstedelen af midlerne, i alt 4,0 mia. kr. Det sundhedsvidenskabelige område ligger med 2,6 mia. kr. på andenpladsen og tværvidenskabelig forskning fik i 2016 400 mio. kr. i støtte.I
alt blev der givet 74.000 bevillinger, og den gennemsnitlige bevilling var dermed på 230.000 kr. Den gennemsnitlige bevilling fra de erhvervsdrivende fonde var knapt 400.000 kr.og de almene fonde og fondslignende foreninger gav i gennemsnit 140.000 kr.
Kilde: Danmarks Statistik
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.