Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Store variationer i jobmuligheder som nyuddannet

SAMFUND: Sandsynligheden for at gå job som nyuddannet svinger fra 100% til 50%, alt efter om man er bandagist eller ægyptolog.

For nylig kom det frem hvilke studier der gav højest løn .

Meeeen man kunne jo også vælge studie ud fra sandsynligheden for at få job efter de slidsomme studieår.

Ikke overraskende er der en sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel på præcis samme måde, som det er tilfældet, når man ser på lønniveauet.  Og måske heller ikke så overraskende har humaniora slagside ifht. Natur- og samfundsvidenskabelige uddannelser.

Højest ledighed som nyuddannet har ægyptologerne, hvor godt ½ delen ikke har noget job i tiden umiddelbart efter deres dimission. Kun en anelse bedre ser det ud for Assyriologi og Æstetik og kultur. Nemmest at få job er det som bandagist, diplomingeniør eller sygeplejerske, hvor der stort set ikke er nogen ledighed, hvilket i øvrigt gælder en lang række andre uddannelsesretninger.

Ser man på hvilken uddannelsesinstitution, man bør vælge for at optimere sine muligheder efter studiet, bør man holde sig fra Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor 13% af samtlige nyuddannede mangler job.

Generelt øger det sandsynligheden at gå på universitetet (eller maskinmesterskolen), og helst DTU eller  Copenhagen Buisness school, med hver 5% i ledighed for nyuddannede.

Læs mere her.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.