Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Store variationer i jobmuligheder som nyuddannet

SAMFUND: Sandsynligheden for at gå job som nyuddannet svinger fra 100% til 50%, alt efter om man er bandagist eller ægyptolog.

For nylig kom det frem hvilke studier der gav højest løn .

Meeeen man kunne jo også vælge studie ud fra sandsynligheden for at få job efter de slidsomme studieår.

Ikke overraskende er der en sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel på præcis samme måde, som det er tilfældet, når man ser på lønniveauet.  Og måske heller ikke så overraskende har humaniora slagside ifht. Natur- og samfundsvidenskabelige uddannelser.

Højest ledighed som nyuddannet har ægyptologerne, hvor godt ½ delen ikke har noget job i tiden umiddelbart efter deres dimission. Kun en anelse bedre ser det ud for Assyriologi og Æstetik og kultur. Nemmest at få job er det som bandagist, diplomingeniør eller sygeplejerske, hvor der stort set ikke er nogen ledighed, hvilket i øvrigt gælder en lang række andre uddannelsesretninger.

Ser man på hvilken uddannelsesinstitution, man bør vælge for at optimere sine muligheder efter studiet, bør man holde sig fra Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor 13% af samtlige nyuddannede mangler job.

Generelt øger det sandsynligheden at gå på universitetet (eller maskinmesterskolen), og helst DTU eller  Copenhagen Buisness school, med hver 5% i ledighed for nyuddannede.

Læs mere her.

Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.