Som minister med ansvar for at sætte Danmark på kurs mod at nå 70 pct.-målet i 2030, keder Dan Jørgensen sig næppe. Ikke desto mindre har han i juli fundet tid til at lancere podcasten ‘Planet A’.
Her taler han med internationale eksperter om klimakrisen. De tæller indtil videre gæster som professor og medlem af Kllimarådet, Katherine Richardson, demokraternes tidligere præsidentkandidat og USA’s tidligere udenrigsminister John Kerry samt professor Jeffrey Sachs.
Så er afsnit 2 af min nye podcast ‘Planet A’ klar. Denne gang taler jeg med professor Jeffrey Sachs om klima, globalisering, teknologi og lykke. ⬇️ https://t.co/tZDjw9CqRR
— Dan Jørgensen (@DanJoergensen) July 26, 2020
Formålet er at “gå i kødet på dilemmaerne i den grønne omstilling og diskutere nye ideer til, hvordan verden kan takle klimakrisen,” fremgår det af en pressemeddelelse.
Emnerne tæller spørgsmål som hvad betyder corona-krisen for håndteringen af klimakrisen? Hvordan ser et klimaneutralt samfund ud? Er det adfærdsændringer eller teknologiske tigerspring, der er vejen frem?
Podcasten har fået titlen ’Planet A’, som er en reference til FN’s tidligere generalsekretær Ban-Ki Moons formulering om, at ”der er ikke en plan B, fordi der ikke er en planet B” (“There can be no Plan B because there is no Planet B”).
– Klimakrisen er er den største og mest komplekse udfordring, verden står over for. Videnskaben og teknologien udvikler sig hele tiden, og der opstår nye ideer, der kan hjælpe os i kampen for klimaet. I podcasten går vi derfor på jagt efter ny viden og giver plads til dilemmaerne og de svære spørgsmål, der ikke altid er tid til i den daglige debat. Her handler det ikke om at ”få ret” eller overbevise, men om at blive klogere, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.
I løbet af juli og august er der udkommet fire episoder af ’Planet A’, og det er ministeriets ambition, at der derefter løbende vil udkomme podcasts “med relevante og aktuelle gæster, som giver nye perspektiver på klimadebatten”.
Læs også: Fem videnskabspodcasts du skal høre.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.