Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Michael Böss: – Jeg skulle være helt sikker på mine evner, før jeg blev forsker

DERFOR BLEV JEG FORSKER: Et par 13-taller og muligheden for at dykke ned i engelsk litteratur overbeviste historiker Michael Böss om, at forskningen var den rette vej at gå.

Michael Böss var i starten af sin studietid ikke helt sikker på sine evner som forsker. Foto: Privat.

I serien ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Serien startede med professor Lone Simonsen, også kendt som ’Corona-Lone’, der fortalte, at hun oprindeligt skulle have været gymnasielærer, inden en konference vendte karriereforløbet på hovedet.

Siden da har vi været forbi Anja C. Andersen og Anders Fomsgaard, ligesom vi også skal høre fra blandt andre kemiforsker og nobelpristager Morten Meldal og leder af Novo Nordisk Fondens kvanteprogram Peter Krogstrup; men i dag gælder det Dr.phil. Michael Böss.

Han er historiker og forfatter og tilknyttet Aarhus Universitet som lektor emeritus. Han er desuden fagansvarlig for Irland, Nordirland og Canada på Lex.dk og har udgivet 21 bøger og flere hundreder artikler, kronikker og kommentarer i danske dagblade.

Hans doktordisputats udkom i efteråret som bog med titlen ”Nationale Drømme – Historien om Canada” på forlaget Nord Academic.

Hvad var det der gjorde, at du valgte at blive forsker?

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: